Haber

Kartepe Meclisi’nde Deprem Şehitlerini Anma Anı

Kartepe Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av. Başkanlığını M. Mustafa Kocaman yaptı. Meclis toplantısı 6 Şubat’ta deprem şehitlerine saygı duruşuyla başladı. 8 gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı.

MARAŞ SHAKE, 17 AĞUSTOS SHAKE İLE BİR DEĞİLDİR

Meclis oturumu, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplam 11 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybedenlere saygı duruşuyla başladı. Kartepe Belediye Başkanı Avukat M. Mustafa Kocaman, “Depremde 45 bin 89 vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah hepsine rahmet eylesin. Milletimize teşekkür ederiz. Biz deprem şehriyiz. Belli bir yaştakiler depremin ne olduğunu bilirler. Maraş depreminin 17 Ağustos depremiyle aynı olmadığını gördük. Bölgede gördük ki deprem bölge, mevsim ve can kaybıyla aynı değil” dedi.

MİLLETİMİZLE GURUR DUYUYORUM

Önder Kocaman, “Çok zor günlerden geçiyoruz” diyerek, “Bu zorluğu hep birlikte aşacağız. Kartepeli hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Biz ne yaptıysak onlar için yapılmıştır. Olmamak elde değil.” milletimizin azmi, birlik ve beraberliği duygulandı.Depremin hemen ardından milletimiz teyakkuza geçti.Milletimizin bu kararlı çabası çok önemli dersler veriyor.Bu ilçenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum,gurur duyuyoruz.”

KÜLDEN YENİDEN DOĞACAK

Kartepe Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısında, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Balaban tarafından deprem bölgesi ve sonrasında yapılanlar hakkında meclisi bilgilendirmek amacıyla bir sunum yapıldı. Kartepe Belediyesi Başsavcısı M.Mustafa Kocaman, “Devletimizin bütün kurumları deprem bölgesinde çalışıyor. Belediyemiz ve gönüllüler tarafından bölgeye iş makineleri gönderildi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Gruplarımız yardımcı ekipler olarak görev yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara takviyeler verdik. Zelzele bölgesinde ihtiyaç duyulan ne varsa temin edilmektedir. 11 il ayağa kalkana kadar bu çalışmalar devam edecek. Unutma lüksümüz yok, devletimiz güçlü, bütün imkanlarını seferber etmiş devletin iradesiyle bu 11 vilayet küllerinden doğacaktır.”

KABUL EDİLMİŞ

Meclis gündeminde yer alan Arslanbey Mahallesi uygulama imar planı değişikliği, Plan karar önerisi, Uzuntarla Mahallesi uygulama imar planı, İşyeri ruhsat alanı tespiti, ek süre talebi değişikliği konuları oy çokluğu ile kabul edildi.

KOMİSYONA TAVSİYE EDİLMİŞTİR

Emekevler Mahallesi uygulama imar planı değişikliği, İbrikdere ve Uzuntarla Mahallelerindeki eski K9 imar alanı için hazırlanan uygulama imar planı değişikliği ile Uzunbey, Uzunçiftlik, Emekevler, Acısu ve Sarımeşe Mahalleleri için hazırlanan uygulama imar planı değişiklik unsurlarına yapılan itirazlar yargıya sevk edildi. İmar Komisyonu. Kartepe Belediyesi Nisan meclis toplantısının 04 Nisan 2023 tarihinde yapılmasına karar verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu