Haber

Türkiye’de ilk yüz naklini gerçekleştiren Uğur Acar üniversiteye hazırlanıyor

TÜRKİYE’de ilk yüz nakli ameliyatıyla hayata bağlanan Uğur Acar (31), ayrılmak zorunda kaldığı okul sürecini adım adım tamamlıyor. Liseyi açıktan bitirip üniversite sınavına hazırlanan Acar, “Sağlık alanında bölüm okumak istiyorum” dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Gebece köyünde dünyaya gelen ve 1 aylıkken evinde çıkan yangında yüzü yanan Uğur Acar, 21 Ocak 2012’de Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk yüz nakli ameliyatıyla yeni hayatına başladı. Yüzündeki yanıklar nedeniyle eğitimini yarıda bırakan Acar, liseyi ilk olarak açıktan bitirdi. 2022 yılında diplomasıyla mezun olan Acar, daha sonra Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girerek geçerli bir puan aldı. Akdeniz Üniversitesi’nde tedavi gören Acar, KPSS’den aldığı puanla üniversitenin takım çalışanı oldu. Eğitim hayatını bir adım daha ileriye taşımak isteyen Uğur Acar, bu aralar üniversiteye girmeyi hedefliyor. Mesai saatleri dışında öğleden sonra üniversite kütüphanesinde ders çalışan Acar, sağlık alanında eğitim almak istiyor.

‘BAŞARIYA ADIM ADIM GİDİYORUM’

Çalışmalarına ve tedavi görmeye devam ettiğini belirten Uğur Acar, “Yeni hayatımda daha önce yapamadığım şeyleri yapmayı hedefliyorum. Gelecekte hayatıma katkı sağlayacak her şeyi başarmak için adım adım ilerliyorum. Sağlık alanında bölüm okumak istiyorum. 2 yıl da olsa bölüm okumak üniversite eğitimi gerektiriyor.” “Almak istiyorum. Önceliğim sağlık alanı ama olmasa da elektrik-elektronik bölümünü hedefliyorum” dedi. Üniversite yönetiminin kendisine yardımcı olduğunu ve deneme sınavlarından iyi sonuçlar aldığını belirten Acar, sınavı başarıyla geçeceğine inandığını ifade etti.

‘UĞUR EVİMİZİN İNSANI GİBİ’

Acar’ın destekçilerinden AÜ Rektörü Özlenen Özkan, “Geriye dönüp baktığımda çok cesaret isteyen bir iş. Uğur bebekken yanmış ve hiç yüzü olmamış. Uğur’un yeni oluşumuna vesile olduk. Uğur Acar büyüdüğü köyde okula gidemedi, iş bulamadı. Transfer olduktan sonra tüm Türkiye onu tanıdı ve biz de iş imkanı yarattık. “Uğur evimizin bir üyesi gibidir. Bu hâlâ bizim sorumluluğumuzda. Yükü ağır ama yaşam başarısına katkıda bulunan; “Bu bizim için ayrı bir onur kaynağıdır” dedi. Organ nakillerinin insanların hayatını değiştirdiğini anlatan Özkan, “Uğur’un hayatı değişti. Daha sonra gerçekleştirdiğimiz diğer yüz nakillerinden biri evlendi ve çocuk sahibi oldu. Yüz nakli insanların yaşam kalitesini artıran bir ameliyattır. Bu ameliyat ve takibi Bundan sonrası çok zor. “Umarım sınavı geçer ve umarım bizim üniversitemizde okur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu