Haber

Gönüllü veterinerler depremde ezilen hayvanları tedavi ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremde enkazdan çıkarılan evcil hayvanlar, bölgeye giden gönüllü veterinerler tarafından tedavi ediliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında, enkazdan kurtarılan hayvanların bakım ve tedavilerinin yapılması amacıyla Türkiye Veteriner Hekimler Birliği tarafından uyum merkezi kuruldu.

Birçok ilden kente gelen ve gönüllü olarak çalışmalara destek veren veteriner hekimler evcil hayvanların bakım ve tedavilerini ücretsiz üstlenirken, sahiplenmek isteyenler de merkeze başvurabiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Veteriner İşleri Şube Müdürü Oğuzhan Gemci, Türkiye’nin birçok ilinden kente gelen veteriner hekimlere teşekkür ederek desteklerini sundu.

Enkazdan kurtarılan hayvanların tedavi altına alındığını belirten Gemci, “Şu ana kadar enkazdan çıkarılan 20 hayvan merkeze getirildi. Bir kısmını sahiplendirdik. Şu anda 10 hayvanımızın tedavisi sürüyor. Biz bu arkadaşlarla dünyayı paylaşıyoruz, onlardan sorumluyuz, üzerimize düşeni yapıyoruz.” dedi.

Samsun’dan gelen Veteriner Hekim Sude Kuzu, deprem bölgesinin yaralarının sarılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu