Haber

DEÜ’lü öğrenciler: Olağanüstü durumlarda ilk vazgeçilecek şeyin eğitim olmasını istemiyoruz

Özlem Kara

İZMİR- Dokuz Eylül Üniversitesi Dayanışma Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla, online eğitime geçilmemesi ve yüz yüze eğitime devam edilmesi istendi. “Kaliteli eğitim için yüz yüze eğitim istiyoruz” pankartıyla yapılan açıklamada öğrenciler, “Yüz yüze eğitim istiyoruz” ve “Eğitim hakkımız gasp edilemez” sloganları attı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Tasarımı öğrencisi Hâkim Erbala, “Verimli, kaliteli ve bilimsel bir üniversite eğitimi için yüz yüze eğitimin zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Pandemi döneminde 1,5 yılı online eğitimle geçirdiğimiz için yüz yüze eğitim hakkımızın hiçbir şekilde sekteye uğramasını istemiyoruz.”

‘YÜZE EĞİTİM HAKKIMIZIN KESİLMESİNİ İSTEMİYORUZ’

Halen depremin etkisi altında olduklarını belirten Erbala, depremzedelerle ilk günden beri dayanışma içinde olduklarını ve yaraları birlikte sarmaya çalıştıklarını söyledi. Erbala, depremin ardından yapılan uzaktan eğitim açıklamasının üniversite öğrencilerini bu sıkıntılı günlerde sarstığını vurgulayarak;

“Pandemi döneminde uzaktan eğitim süreci biz üniversite öğrencileri için oldukça verimsiz geçti. Pek çok arkadaşımızın internete veya bilgisayar, tablet gibi cihazlara erişimi yoktu. Ne yazık ki yerleşim ortamı ders çalışmak için elverişli bir ortam değildi. Ayrıca laboratuvar derslerimizi ve uygulama derslerimizi uzaktan eğitim döneminde amacına ve işlevine uygun olmayan bir biçimde işliyoruz. Verimli, kaliteli ve bilimsel bir üniversite eğitimi için yüz yüze eğitimin şart olduğunu düşünüyoruz. Pandemi döneminde 1,5 yılı online eğitimle geçirdiğimiz için artık yüz yüze eğitim hakkımızın hiçbir şekilde sekteye uğramasını istemiyoruz. Üniversitede yüz yüze okurken sosyalleşmek, yaşadığımız travmanın ve zor günlerin manevi etkilerini süslemek biz öğrenciler için de çok değerli. Salgın, beyin sarsıntısı ve harika durumlarda ilk terk edilenin eğitim olmasını istemiyoruz. Yetkililerin depremzedelere otel, misafirhane ya da uygun yerleşim yerleri açmasını ve bizi KYK yurtlarından çıkmaya zorlamayacak bir seçenek oluşturmasını istiyoruz.”

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAZ

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak üniversiteden öğrencileri mağdur etmeyecek bir açıklama yapmasını talep ettiklerini belirten Erbala, üniversitenin hibrit eğitim açıklamasının ardından her şeyin daha da belirsizleştiğini söyledi. Erbala, “KYK yurtlarında kalan arkadaşlarımız yurtlara geri alınmadan nasıl yüz yüze eğitime katılacaklar bilmiyoruz. Yüz yüze eğitimin bir hak olduğunu yineliyoruz. Yüz yüze eğitimler devam ederken, depremden etkilenen depremzedelerimiz için gerekli imkan ve kolaylıkların yaratılmasını istiyoruz. KYK yurtlarında kalan arkadaşlarımızın mağdur olmamasını, yurtlarından atılmamasını ve yüz yüze eğitime ulaşmasını istiyoruz. Bundan sonraki süreçte yapılacak açıklamaların, öğrencileri mağdur etmeden planlanmasını temenni ediyoruz. Eğitimlerimizi yüz yüze sürdürerek ve deprem yaralarını sararak bu sürecin planlanmasını talep ediyoruz.”

Açıklama alkışlar ve sloganlarla sona erdi. (DUVAR)

mucur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu