Haber

Trabzon İl Sağlık Müdürü: Trabzon’da sağlık turizmi gelişiyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta sağlık turizmine ilişkin açıklamalarda bulundu. Usta, “İlimizdeki hastane, kamu, özel ve fakülteyi sağlık turizminden faydalandırmaya çalışıyoruz. Tatmin edici sonuçlar alıyoruz. Bu yıl geçen yıla göre daha iyi. İnşallah bu yıldan daha iyi olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek kendi bünyemizde sağlık turizmine konu olacaktır.” “Yabancı vatandaşların memnuniyetini sağlamak için kendi iş akış süreçlerimizi de gözden geçiriyoruz.”

Trabzonİl Sağlık Müdürü Hakan Usta, turizm döneminin sona ermesiyle birlikte yaz aylarında gerçekleşen sağlık turizmine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SAĞLIK TURİZMİ GEÇEN YILA GÖRE DAHA İYİ DURUMDA”

Hakan Usta şunları söyledi:

“Özellikle Trabzon’un şartlarına baktığımızda turizmin tüm aylara yayılması için sağlık turizmi olmazsa olmaz. O anlamda devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda öncülük yapıyor. Biz çabalıyoruz. özel, kamu ve fakültesi ile rol üstlenmek.Bu bağlamda Bakü uçuşlarından bir tanesi. Direkt uçuşların sağlandığı bir destinasyon olarak oradan da bir hedef kitle var ve bunun da artan oranda yansıdığını görüyoruz.Batum, Gürcistan, oradan önemli bir geliş var, uçağa ihtiyaç duymadan direkt gelişler var, önemli bir girdi, çoğunlukla fakültelerden ve özel hastanelerden. Aynı zamanda Türk olup da Alman vatandaşı gibi davranan çok sayıda vatandaşımız var. Yazın memleketleri Trabzon’a gelirlerse sağlık turizmi olarak turistlerin sağlığına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Onun dışında Tiflis’e de uçuşumuz var. Fizibilite çalışmaları da gündemde. Bu çalışmaları Ticaret Odası ile birlikte yürütüyoruz. Biz de bunların içinde yer alıyoruz ve ilimizdeki hastane, kamu, özel ve fakültelerin sağlık turizminden artan oranda faydalanması için çalışıyoruz. Tatmin edici sonuçlarımız var. Bu yıl geçen yıla göre daha uygun. İnşallah bundan sonra da bu seneye göre daha uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “Sağlık turizmi kapsamında gelecek yabancı vatandaşların memnuniyetini sağlamak için biz de kendi bünyemizde kendi iş akış süreçlerimizi gözden geçiriyoruz.”

“ŞEHİR HASTANESİNİ 25 ŞUBAT 2025’TE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ”

Usta, Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanacağı tarih olarak 25 Şubat 2025 tarihini gösterdi. Usta dedi ki:

“Yüzde 26’sı tamamlanmak üzere olan bir tesisten bahsediyoruz. İnşallah her geçen gün üzerine inşa etmeye devam ediyor. Ocak-şubat aylarında çerçevenin tamamlanacağını umuyoruz. Firma yine o taahhüdünü yapıyor. Tamamlanırsa, diğer iç tefriş ve ekipmanlar da bir yıl içinde tamamlanacak.” Bitiş tarihi 25 Şubat 2025 olarak görünüyor. İnşallah birkaç ay oynanır mı bilemiyoruz. İnşallah daha oynamadan tamamlanacağı günleri göreceğiz ve şehri buna göre planlamaya başlayacağız.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu