Ekonomi

Lonza başkanı görevinden ayrılıyor, şirket hedeflerine ulaşıyor

İsviçreli sözleşmeli ilaç üreticisi Lonza Group AG Cuma günü yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Albert Baehny’nin altı yıllık görevden sonra Mayıs ayında istifa edeceğini ve bunun liderlikte önemli bir değişikliğe işaret edeceğini duyurdu. Duyuru, yakın zamanda CEO’sunun ayrıldığını gören ve iş hayatındaki Kovid-19 kaynaklı düşüşe uyum sağlamaya çalışan şirketin bir geçiş döneminin ortasında geldi.

Liderlik güncellemesine ek olarak Lonza, önceki yılın beklentilerini aşan satış ve marjlar bildirdi ve 2024 ve sonrası için mali hedeflerini doğruladı. Şirketin hisseleri, STOXX 600 %13’lük çarpıcı bir yükseliş yaşayarak endeksin üzerinde performans gösterdi ve hisse senedinin en iyi gününü kaydetti. Analistler bu yükselişi, finansal görünümün teyit edilmesine piyasanın verdiği olumlu tepkiye ve son dönemde azaltılan rehberlik ve yönetici çıkışlarının ardından yeni liderlik beklentisine bağladı.

Şu anda Heineken’in kontrol kurulu lideri olan Jean-Marc Huet, Baehny’nin halefi olarak önerildi. Eylül ayında Pierre-Alain Ruffieux’nun ayrılmasından bu yana geçici CEO olarak görev yapan Baehny, yeni bir CEO atanana kadar bu görevine devam edecek. Baehny, şirketin ilk çeyreğin sonu veya ikinci çeyreğin başında yeni bir CEO’ya sahip olmayı hedeflediğini belirtti.

Lonza, analistlerin beklentilerine uygun olarak bu yıl için yüzde 20’lerin yüksek seviyesinde temel fayda marjı hedefini doğruladı ve orta vadeli FAVÖK marjının %32 ila %34 arasında olacağını öngördü. Satışları geçen yıl sabit döviz kurlarıyla %10,9 artarak 6,7 milyar İsviçre Frangı’na (7,72 milyar $) ulaştı. Bunun nedeni, esas olarak Biyolojik İlaçlar ve Küçük Moleküller bölümlerinin analistlerin öngördüğü %8,2’den daha düşük performansıydı. büyüme oranının üzerine çıktı.

Ancak şirket, mRNA COVID-19 aşısı üretim sözleşmesini yetersiz talep nedeniyle fesheden Moderna’nın gelir kaybı nedeniyle bu yıl satışların sabit kalmasını bekliyor. Lonza’nın işi aynı zamanda daha az sayıda erken aşama projeye katılan ilaç geliştiricilerinden kaynaklanan zorluklarla da karşılaştı. Baehny iyileşme işaretleri kaydetti ancak analistlerin yüksek faiz oranlarının riskli biyoteknoloji girişimlerine yapılan yatırımları azalttığını öne sürmesi nedeniyle 2025 yılına kadar net bir toparlanma öngörmedi.

Geçen yıl Lonza, analistlerin tahmin ettiği %29,2’nin biraz üzerinde, %29,8’lik bir FAVÖK marjı elde etti.

Lonza’dan gelen güncelleme, ilaç üretimine yönelik ekipman ve hizmet sağlayıcısı Sartorius’un beklenenden daha güçlü satış artışı bildirerek hisse fiyatında %7,55 artışa yol açan olumlu haberiyle aynı zamana denk geldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu