Haber

BM: Türkiye tarihinin en büyük felaketini yaşıyor; En az 500 bin yeni konuta ihtiyaç var

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, Türkiye’nin tarihinin en kötü deprem felaketini yaşadığını belirterek, “Bu, Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketi, belki de ülkenin karşı karşıya kaldığı en büyük doğal afet”söz konusu.

“EN AZ 500 BİN YENİ KONUT GEREKİYOR”

BM uzmanları ise ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığını ve en az 500 bin yeni konut yapılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da deprem bölgesindeki 458 bin bağımsız bölümün yıkıldığını, derhal yıkılacağını ve ağır hasar göreceğini duyurdu.

YAPI PARÇALARININ ÖLÇÜLERİ

Yıkılan şehirlerin yeniden yapılanma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vinton, yeniden yapılanma çalışmalarının geniş çaplı olacağını vurgulayarak, tahmini 116 ila 210 milyon ton molozun temizlenmesi gerektiğini söyledi:

“Referans vermek gerekirse, 1999 yılında meydana gelen büyük deprem bugüne göre az da olsa çok sayıda can kaybına ve 13 milyon ton moloza neden oldu.”

Moloz yığınlarının yaratabileceği çevre sorunlarına değinen ve geri dönüştürülebileceğini söyleyen Vinton, molozların kısa vadede gelir elde etmek için de kullanılabileceğini kaydetti.

KAYNAK: HABER7

haberkorgan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu