Haber

Psikoloji bölümü hocalarından depremzedelere destek

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, depremzedelere manevi destek sağlamak amacıyla “Online Psikolojik Destek Hattı” kurdu. Üniversitenin psikoloji bölümü öncülüğünde ‘Online Destek Hattı’ oluşturuldu.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Lideri Dr. Levent Uysal, depremden etkilenen vatandaşlar için “Online Psikolojik Destek Hattı” açtıklarını duyurdu.

“‘HEPİMİZ YANINIZDAYIZ’ MESAJINI VERMEK İSTEDİK”

Üniversitenin Psikoloji Bölümü öncülüğünde Online Destek Hattını oluşturduklarını ifade eden Dr. Uysal, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi olarak vatandaşlarımızın tıbbi, yaşamsal ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanmasında, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Her zaman yanınızdayız’ bildirisini vermenin yanı sıra bu hattı oluşturduk ve depremzedelerimize manevi destek sağlayacaklardır” dedi.

“DEPREM BÜYÜK BİR TRAVMA KAYNAĞIDIR”

“Depremin büyük bir travma kaynağı olduğunu” söyleyen Dr. Üniversitemiz Psikoloji Bölümü öncülüğünde sunduğumuz hat ile vatandaşlarımızın manevi ihtiyaçları sınırda bulunan Psikoloji Bölümü öğretim üyelerimiz ile depremzedelerimize manevi destek olmaktadır. Etkisi büyük bir afetle mücadele etmek zorunda kalan, yakınlarını kaybeden, enkaz altında kalan yakınlarından haber alamayan ve bu ağır şartlar altında yeniden hayata başlayan kardeşlerimiz için kolay olmadı. Binlerce vatandaşımız bu durumda ve biz millet olarak hepsinin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.Büyük afet sonrası depremzedelerimizin duygusal durumunu göz önünde bulundurarak, bu hattı kurmaya karar verdi. Uzmanlarla konuyu ele alma tekniklerini tartışarak çözüm arayacakları bir süreç sağlamayı umuyoruz. Büyük afet bölgesinde bulunan ve destek isteyen tüm vatandaşlarımızın telefonlarını bekliyoruz” dedi.

fatsaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu