Haber

Bursa’da Kadına Yönelik Şiddet: Cinayet ve Cinsel Saldırı Davası Başladı

BURSA’da, evine davet ettiği arkadaşı Recep Özaslan’ı (47) vurarak öldüren İlyas Sarıkaya (49), önce ilişki yaşadığını iddia ettiği kız arkadaşı Fatma O.’yu (43) vurup yaraladı, ardından cinsel ilişkiye girdi. 21 gün boyunca ona saldırdı. Ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası talep edilen suçtan yargılandığı davada ‘cinayet’ ve ‘yaralama’yı kabul ederken diğerlerini reddetti. Duruşmada ifade veren Fatma O., “Hamile olduğumu söylediğimde bana acıdı ve beni öldürmekten vazgeçti. Recep’in cesedini çarşafa sardı ve streç filmle sardı. Ben yaralanırken idrarını yaptı. pantolonumun içinde ve üzerim kanlar içindeyken günlerce bana cinsel saldırıda bulundu.”

Olay, geçen yıl 22 Haziran’da Osmangazi ilçesine bağlı Küplüpınar Mahallesi’nde meydana geldi. İlyas Sarıkaya, mahalleden arkadaşı Recep Özaslan’ı, Alzheimer hastası annesi AS ve sevgilisi Fatma O. ile birlikte yaşadıkları eve davet etti. İddiaya göre, uyuşturucunun etkisi altındaki Sarıkaya, kendisini öldüren Özaslan’ı vurarak öldürdü. sevgilisiyle ilişki yaşadığını zannettiği tabancayla, daha sonra acı çekmesin diye onu iki kez daha vurdu. Beline ve göğsüne isabet eden kurşunların ardından Özaslan olay yerinde hayatını kaybetti.

AYNI SİLAHLA ATEŞ AÇTI

İlyas Sarıkaya, kız arkadaşı Fatma O.’yu 8 kurşunla vurarak yaraladı. Arkadaşı Özaslan’ın cesedini önce çarşafa, ardından streç filme sararak bantlayan Sarıkaya, eczaneden aldığı bandaj ve ilaçlarla sardığı kız arkadaşına yaralı halde 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulundu.

EVİNE GELEN POLİSLERE HERHANGİ BİR SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Recep Özaslan’ın cesedine ait koku komşuları rahatsız edince ihbar üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Sarıkaya, erkek arkadaşını silah zoruyla tehdit ettikten sonra eve gelen polis memurlarını pencereye götürüp hiçbir sorun olmadığını söyleyerek geri gönderdi. Olay, 12 Temmuz’da Fatma O.’nun annesine mesaj yazıp Sarıkaya’nın sehpanın üzerinde unuttuğu telefondan yardım istemesiyle ortaya çıktı.

‘YARALIYIM’ MESAJI

Fatma O., annesine yazdığı mesajda, “Odada ceset var. Telefon dinleniyor. Bana 8 el ateş etti. Yaralıyım. Polisi görse beni öldürür” dedi. Önce onu parayla kandırıp evden çıkarın, sonra beni alın.”

Bu mesajın ardından Fatma O.’nun annesi polise giderek şikayetçi oldu. Polis, Fatma O.’nun annesi aracılığıyla Sarıkaya ile iletişime geçti. Fatma O.’nun annesi, kızına para getirmek için Sarıkaya’yı evine çağırdı. Ekipler, parayı almaya gelen Sarıkaya’yı silah çekmesine rağmen yakalayıp gözaltına aldı. Eve giden gruplar, ağır yaralanan Fatma O. ve kokmaya başlayan cesetle karşılaştı.

DAVA GÖRÜŞMEYE BAŞLADI

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan İlyas Sarıkaya hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma da tamamlandı. Tarafların beyanlarını içeren iddianamenin ardından tutuklu sanık İlyas Sarıkaya hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 ayrı suçtan 2 ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davayla ilgili yargılama başladı. Bugün görülen ilk duruşmada tutuklu sanık İlyas Sarıkaya, tarafların avukatları ve Fatma O.’nun yakınları ile öldürülen Recep Özaslan hazır bulundu.

‘ÖLÜ TAKIMI YAPIYORUM’

Duruşmada söz veren Fatma O., Mine isimli arkadaşının yönlendirmesi sonucu çalınan eşyaları alan İlyas Sarıkaya ile ağabeyinin çalınan saatini araştırırken tanıştığını söyledi. Çalınan saati kısa sürede bulduğunu anlatan Sarıkaya’nın arkadaşı Fatma O., “Olay günü ben de onun evine gittim. Evde sadece annesi vardı. Eve girdiğimde eve girdim. , kapıyı üzerime kilitledi. Gerekçe olarak hasta olan annesinin evden kaçmadığını gösterdi. Sonra dışarı çıktı. Kısa bir süre sonra elinde silahla geldi ve Recep yanında.Bana baskı yapıp uyuşturucu içirdiler.Bayıldım.Uyandığımda tekrar içirdiler.Sonra beni odaya kilitledi.O sırada Recep’i hiç görmedim.Sabah kendime geldiğimde , kapım açıktı, bu sırada ‘Zolanı çıkar’ dedi. Daha sonra Recep’e “Salavat getir köpek” diyerek ateş etti. O sırada ben de endişeden son namazımı kılmaya başladım. Bana dönüp bir kez bacağımdan, bir kez kolumdan vurdu. Beni 6 kez vücudumdan vurdu. Sonra kafama ateş etmeye karar verdi. Silah tutukluk yaptı. Ölü taklidi yaptım. Nefes aldığımı hissettiğimde ‘Henüz ölmedin mi?’ dedim. ” O sordu. Hamile olduğumu kendisine haber verdiğimde bana acıdı ve beni öldürmekten vazgeçti. Recep’in cesedini çarşafa sardı ve streçle sardı. Yaralı olduğum, pantolonuma işediği ve kanlar içindeyken günlerce bana cinsel saldırıda bulundu. Kendisine dava açıyorum” dedi.

SADECE ‘CİNAYET’ VE ‘YARALANMAYI’ KABUL ETTİ.

Duruşmada ifade veren İlyas Sarıkaya, uyuşturucu almak için beklerken Fatma O. ile karşılaştıklarını söyledi. Kendisine iyi davranan Fatma O.’nun kısa süreliğine arkadaş olduğunu ve ardından kendisini evine davet ettiğini belirten Sarıkaya, “Ailesiyle tartıştığı için evine gitmedi ve bizde kaldı. 2 ay boyunca onunla evlenmeye karar verdik. Orta sokağa gittiğimde arkadaşım Recep ile karşılaştım. Durumu iyi değildi.” Bunu bana söylediğinde onu evime çağırdım. Birlikte yaşamaya başladık. Her gün uyuşturucu kullanıyordu. Uyuşturucu alacak paramız kalmayınca Fatma eski eşini aradı ve evimizdeki antika halıları 2 bin liraya satmasını istedi. Recep, Fatma’ya “Senden bıktım” diye mesaj attı. Olay günü sabah uyandığımda Fatma ile Recep’in setlerini duydum. Onları uygunsuz bir durumda gördüm. ‘Bunu bana nasıl yapabildin?’ Recep’i azarladım. ‘Sana bunu yapmayacağım’ dedi. Bana inanmıyorsan vur beni.’ Daha sonra Recep’i iki kez, Fatma’yı da 3-4 kez vurdum. Bir süre sonra nefes aldığını fark ettim. Bana ölü gibi davrandı. Ben de ona, “‘Polisi ve ambulansı arayayım’ dedim.’ İstemedi. Sonra ‘Seni bu işe ben bulaştırdım, seni dışarı çıkaracağım. Yardım edeceğim. Cesedi de aldıracağım. Merak etme’ dedi.” Fatma o dönemde tıp fakültesinde okuduğu ve tedavi gördüğü için yaralarının önemli olmadığını söyledi. Bana bunu kendisinin yapacağını söyledi. Bu yüzden tıbbi malzeme aldım. 15 gün boyunca yanına yaklaşmadım. Bana ‘Seni bir kez öpeyim’ dedi, kabul etmedim. O günlerde yanımıza gelip bagaj getiren kızı ve yeğeni, olup biteni fark etmemişti. Birlikte oturup sohbet ettiler. Bu arada Fatma bana, cesedin kokmaması için kireç almamı söyledi. Fatma bana ‘Yakalanırsak rahat ol’ dedi. Recep’in size silahla saldırdığını ve kavga sırasında silahın ateş aldığını söyleyeceğim.’ Böyle bir kurgu hazırladı. Onu hiçbir zaman evde alıkoymadım. Eve geç geldiğimde ağlıyordu ve bana ‘Lütfen yanımdan ayrılma’ diyordu. Fatma, evden gelen kokuyu fark eden polisi uzaklaştırdı. Recep’i öldürüp Fatma’yı yaralama suçunu işledim. “Diğer iddiaları kabul etmiyorum” dedi.

AVUKATTAN ‘ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA’ İDDİASI

Mahkemede konuşan sanık avukatı Münevver Bilir, Fatma O.’nun ifadelerinin çelişkili olduğunu belirterek, “Otopside Recep Özaslan’ın tek kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Bu da cinayetin işlenmediğini gösteriyor. canavarca bir his uyandıran olay. Ayrıca Özaslan’ın streç filme sarılması konusu da mağdurla ilgiliydi.” “Bu onun ölümünden çok sonra oldu” dedi.

Mahkeme duruşmayı ertelerken, sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

doganyolhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu