Haber

Cami İmamı Kur’an Kursuna Gelen Çocuklara İkramlarda Bulundu

Hoca Ahmet Yavuzer Camii imamı Soner Şahin, camiye kurduğu market dolabından Kur’an kursuna gelen çocuklara ikramlarda bulunuyor.

Tepebaşı ilçesine bağlı Zafer Mahallesi’ndeki camide imam olarak görev yapan ve küçüklerin kalbini kazanan Soner Şahin, açılan kursta çocuklara Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğretiyor. Çocuklara cami sevgisini aşılamak ve geldiklerinde onları sevindirmek isteyen Şahin, açtığı çarşıda çocuklara ikramlarda bulunuyor. Köfte ve ekmeğin ortasında dondurmayı da miniklere ikram eden Şahin, bu uygulamanın diğer camilere örnek olmasını istiyor.

“Çocuk sayısı her geçen gün artıyor”

Camiye yemek marketini açtığından beri çocukların çok mutlu olduğunu belirten Şahin, bunun etkisinin yaz Kur’an kursuna da yansıdığını belirtti. Soner Şahin, çocukların camiye ders başlamadan bir saat önce geldiğini belirtti. Yılda bir kez düzenlenen Kur’an kursunda amacının küçüklere camiyi sevdirmek olduğunu belirten Şahin, “Camimizde düzenlediğimiz kurslarımızda çocuklara camiyi sevdirmek için her gün ikramlarda bulunuyoruz. Çocuk sayımız her geçen gün artıyor. Şu anda ortalama 120 çocuk severek, afiyetle geliyor. Camimizde ikram pazarımız var. Çocukları sevindirmek için böyle bir şey düşündük. Onlara ağabey gibi, kardeş gibi, arkadaş gibi yaklaşmaya çalışıyoruz. Onlara sert davranırsak, bu tür camilerde oynayabilirler mi? Camide çocukların cıvıltılarını duymak çok güzel” dedi. – ESKİŞEHİR

haberdidim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu