Haber

Çevreye zararlı anestetik İskoçya’da yasaklandı

İskoçya Ulusal Sağlık Otoritesi (NHS Scot), ameliyatlarda anestezi için kullanılan ve karbondioksitten 2500 kat daha fazla atık oluşturan ‘desfluran’ adlı maddeyi yasaklayarak dünyada bir ilke imza attı.

Birleşik Krallık’ın dört ülkesinden biri olan İskoçya hükümeti bugün yaptığı açıklamada, “İskoçya NHS, Birleşik Krallık’ta küresel ısınma potansiyeli yüksek bir anestezik kullanmayı bırakan ilk ulusal sağlık kurumu oldu. Daha fazla küresel ısınma (yaratma) potansiyeline sahip” dedi. Bu yasakla birlikte 1.700 konutun yıllık kullandığı elektriğin ürettiği emisyona eş değer bir emisyonun önüne geçildiği belirtildi.

Bu adımın Ulusal Yeşil Hastaneler Programı’nın ilk eylemi olduğunun altı çizilerek, ameliyatlarda desfluran yerine daha az israflı, tıbbi açıdan uygun ve güvenilir alternatif anestezi unsurlarının kullanılacağı belirtildi. Programın Klinik Lideri Kenneth Barker şunları söyledi: “Hastaneler yüksek atık, karbon ve enerji yoğun alanlardır, bu nedenle hastanelerin çevresel etkilerini azaltmak, İskoçya’nın net sıfır (karbondioksit) hedeflerine ulaşmada olumlu bir fark yaratacaktır.” her zaman önce gelir, ancak artık klinik olarak güvenli hasta bakımı kararlarını sürdürülebilirliği göz önünde bulundurarak alıyor olmamız harika.”

konak-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu