Haber

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den Saray Rejimine Tepki

CHP Küme Lideri Özgür Özel, “Saray rejimi ‘Yaptım, yaptım, yedim, hesabı fakirler ödesin’ diyor. söz konusu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Özel, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’üncü yılında Atatürk ve İsmet İnönü’yü minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Özel, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay ile hükümeti rahatsız etmekten tutuklandığını iddia ettiği gezici tutuklular Merdan Yanardağ ve diğer gazetecileri de selamladığını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, hükümetin yanlış politikalarının yol açtığı büyük ekonomik bunalımın ve seçim ekonomisinin sonuçlarını görüşmek üzere “zaman tatil değil, şimdi Meclis zamanı” diyerek olağanüstü toplantıya çağırdıklarını belirten Özel, Meclis’in tatile girmesine karşı olduklarını söyledi; Kamu çalışanlarının, plaza işçilerinin, apartman işçilerinin, çiftçilerin, mühendislerin, işçilerin ve emeklilerin sorunlarına çözüm beklediğini kaydetti.

Hükümetin bir torba yasa ve ek bütçe yaptıktan sonra seçimden sonraki bir hafta içinde Meclis’e tatile girdiğini belirten Özel, ” Yoklamalara katılamamak ve müzakereler başlayamamak için dışarıda beklediniz. Size verilen maaşlar maaş mı? Sizce hak ediyor mu?” dedi.

Meclis’teki çalışmaların sürdürülmesi yönündeki önergeye iktidar cephesinin ‘hayır’ oyu vereceğinin altını çizen Özel, “Milletimize şikayetçiyiz. Bu tutum, verdikleri sözleri tutmadıklarının göstergesidir.” söz konusu.

Seçimden sonra motorlu taşıtlar vergisinin ikiye katlandığını, kurumlar vergisi, KDV oranları ve harçlara zam yapıldığını belirten Özel, seçimden sonra akaryakıt fiyatlarına toplamda yüzde 81 zam yapıldığını söyledi. Özel, “İsyan eden, söz söyleyen, kaş kaldıran haklıdır, onun kabahati yoktur. Onun suçu bütün yetkiyi bir kişiye vermiştir ve ona tabidir.” sözlerini kullandı.

Özel, seçim öncesi hükümetin gençlere 10 GB internet verileceğini, telefon ve bilgisayar alımlarında vergi muafiyeti getirileceğini, ilk atamalarda mülakatların kaldırılacağını vaat ettiklerini ancak bunu yapmadıklarını söyledi. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler nedeniyle ek bütçe yapıldığını hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

“Eşya çantasıyla birlikte toplam 1.9 trilyon lira ek para toplanacak. Kimden? Memduh amca, Sadriye teyze, Abdullah amca, Hasan, Ayşe, Rabia, Fadime… İlişki yüzyılın felaketi. Depreme gidecek para 527 milyar lira. Depreme gidecek para 527 milyar lira. Türk lirasının bir lirası depremzedelere, dörtte üçü saray rejimine gidiyor. Saray rejimi” “Yaptım, yaptım, yedim, hesabı fakire ödettim” diyen, fakirden hesap sorup, fakiri bir kenara iten zihniyeti kökten reddediyoruz.

Dik duruyoruz, başımız dik. Yetimlerin yanında değiliz, yoksulların, işsizlerin, kadınların ve gençlerin yanındayız. Yetimlerin hakkını savunmak için, yoksulların yenilen haklarını savunmak için, esnafından memuruna, çiftçisinden emeklisine bu günler olmasın diye oy verip bizi buraya gönderenlerin hakkını savunmak için buradayız; Mecliste, sokakta, meydanda, Akbelen’de, Silivri’de gayret göstereceğiz. Bu milleti size zulmetmeyeceğiz.”

habersultandagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu