Haber

Çin heyeti deprem çalışmaları için Kocaeli’ye geldi

Çin’in Guangzhou kentinden gelen heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem çalışmalarını ve Kocaeli Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, Büyükşehir’in çalışmalarının diğer yerel yönetimlere örnek teşkil edeceğini ve yaygınlaşmasını sağlayacaklarını söyledi. Grup, Sekapark’ı ziyaret ederken Türkiye’nin en değerli endüstriyel dönüşüm projesine olan hayranlığını vurguladı.

 

BÜYÜKŞEHİR İŞLERİNİ YERİNDE GÖRÜYORLAR

Guangzhou Komitesi Başkan Yardımcısı Zhang Yajie, Çin Komünist Partisi Guangzhou Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Wang Zhiming, Guangzhou Belediye Finans Ofisi Müdür Yardımcısı Tang Hanzhong, Guangzhou Belediyesi Halk Hükümeti Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Kuang Changping, Guangzhou Dış Dostluk Derneği Genel Sekreter Yardımcısı You Yimin ve tercüman Chen Ming’den oluşan teknik heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde gördü.

 

TEKNİK SUNUM YAPILDI

Kocaeli’de 2012 yılından itibaren yürütülen deprem ve afet çalışmalarını incelemek üzere kente gelen ekibe, Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve cumhurbaşkanlığı görevlisi eşlik etti. Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden heyete ilk olarak Deprem Etüd Şube Müdürü Mustafa Yaltırak tarafından bir sunum yapıldı.

 

GUANGZHOU ÖDÜLÜNE DAVET

Deprem eğitimi, inançlı yaşam odası ve Kocaeli Yerel Sarsıntı Kayıt Ağı hakkında bilgilendirmenin ardından “Guangzhou Award 2012” ödülü şeklinde düzenlenen Sekapark Deprem Kayıt İstasyonu önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Çinli heyet daha sonra Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki Dynamic World standını gezdi. Sekapark’ı golf arabasıyla ziyaret eden Çin teknik heyeti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni 2023 yılında 6’ncı kez düzenlenecek Guangzhou Ödül yarışına davet etti. Yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren heyet, Büyükşehir, öbür dünyanın yerel yönetimlerine örnek olacak.

 

BÜYÜKŞEHİR 2012’DE BİRİNCİ OLDU

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) tarafından 2012 yılında Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen “Guangzhou Ödülü” yarışmasına, “Çok Geç Olmadan Hazırlanın: Depremle Yaşamayı Öğrenin” Sismolojik konulu yarışmaya katıldı. izleme. ve Shake Eğitim Merkezi projesi, kentsel inovasyon dünya şampiyonluğu ödülünün sahibi oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu