Haber

Diyarbakır’da Elif’in ölümü ve uzman çavuşun şehadetiyle ilgili 10 tutuklama

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın eylem ve faaliyetlerini deşifre etmek ve örgüt mensuplarını yakalamak için çalışma başlattı.

Bu kapsamda operasyon 20 Ocak’ta gerçekleştirildi.

12 zanlı tutuklandı

6 Nisan 2016’da Bismil’de görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Said Çelik’in izinli olduğu gün ekmek almaya gittiği sırada şehit olması ve 8 yaşındaki Elif’in hayatını kaybetmesinden ekipler sorumlu tutuldu. 27 Eylül 2015’te Dumlupınar Mahallesi’ndeki evinde ailesiyle birlikte bulunan Şimşek’in terör örgütü mensupları tarafından atılan roketatar sonucu ölümüyle ilgili 12 zanlı tutuklanarak gözaltına alındı.

Örgüt defteri ve belgesi ele geçirildi

2014 ve 2017 yıllarında PKK’ya yardım eden, terör örgütü adına şantajla para alan ve vatandaşı kaçıran 12 zanlının adreslerinden tabanca, 14 fişek, örgüt defterleri ve çok sayıda müsadere emri içeren belgeler ile dijital materyaller ele geçirildi. .

10 kişi tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı; 2 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

kesapajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu