Haber

İzmir’de köpeği yakarak öldüren sanığa 1 yıl 8 ay hapis

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir köpeğin kulübesini yakarak ölümüne neden olmaktan yargılanan sanık, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seferihisar 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tarafları avukatlar temsil etti.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanık Ö.FB’nin “evcil veya evcil hayvanı kasten öldürme” ve “mala zarar verme” hatalarından cezalandırılmasını talep etti.

Avukatların son savunmasının ardından hakim, sanığa mütalaa hatasından 2 yıl hapis cezası verdi. Hakim iyi halden indirim uygulayarak sanığın cezasını 1 yıl 8 aya indirdi.

“Takipçi olmaya devam edeceğiz”

Köpeğin sahibinin avukatı Deniz Akbıyık, gazetecilere verdiği demeçte, ceza küçük görünse de hayvana zulmü kabahat olarak görmenin değerli olduğunu söyledi.

Akbıyık, “Hapishane kararı bizi biraz rahatlattı. Hukuk sistemimizde hayvanlar özne değil nesne olarak tanımlandığı için yaptırımlar yetersiz kalıyor. Davada temyiz süreci olacak, devam edeceğiz.” onu takip etmek.” dedim.

Davaya katılan bazı hayvansever sivil toplum kuruluşları da kararla ilgili açıklama yaptı.

Etkinlik

Seferihisar ilçesinde 13 Ekim 2022’de demir kafesli bir kulübenin yakıldığı ve içindeki köpeğin öldüğünün belirlenmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Ö.FB gözaltına alınarak tutuklandı. Yargılanmasına devam edilen sanık, ikinci duruşmada tahliye edildi.

ulubeyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu