Haber

En düşük maaş ne kadar olacak? İşte memur ve emeklinin heyecanla beklediği tablo

Milyonlarca emekli ve memur yılbaşında alacakları artırımı heyecanla bekliyor. Her iki kümenin maaş artışında enflasyon kritik ehemmiyete sahip. Memurlar ve memur emeklileri açıklanacak orana nazaran, enflasyon farkı almaya hak kazanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 aylık enflasyon oranı kadar yeni yılda artırım alıyor.

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 10,84

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son açıkladığı enflasyon verisi ekim ayına ilişkin. Geçtiğimiz ay enflasyon yüzde 3,54 artarken, yıllık enflasyon ise yüzde 85,51 oldu. Böylelikle yılın ikinci yarısına ilişkin 4 aylık enflasyon yüzde 10,84 olarak gerçekleşti.

REFAH HİSSESİ EKLENECEK

Memur ve emeklinin alacağı maaş artırımında enflasyon sayılarına refah hissesi da eklenmesi bekleniyor. Lakin kesin sayı ocak ayında açıklanacak aralık ayı enflasyonundan sonra belirlenecek.

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİNİ GÜNCELLEDİ

Merkez Bankası, kasım ayına ilişkin piyasa beklentileri anketini geçtiğimiz günlerde yayımladı. Buna nazaran, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,78’ten yüzde 68,06’ya çıktı.

EN DÜŞÜK MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Refah hissesi eklenmeden Merkez’in yıl sonu enflasyon beklentisine nazaran, memur ve emekli maaşları hesaplandı. Şayet enflasyon söylendiği üzere yüzde 68,08 oranında gerçekleşirse, en düşük maaşlar şöyle olacak:

  • Esnaf emeklisi 4 bin 955 lira
  • 2000 öncesi SSK emeklisi 5 bin 533 lira
  • Emekli Sandığı 7 bin 242 lira
  • En düşük memur maaşı 10 bin 849 lira

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu