Haber

AK Partili Hamza Dağ, CHP’nin teröre karşı sessizliğini eleştirdi

AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ, toplumsal medya hesabından bir görüntü yayınladı.

Dağ, yaptığı paylaşımda CHP’ye seslendi.

CHP’nin PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’yi terör örgütü olarak görmediğini söz eden Dağ, CHP’yi teröre karşı sessiz kalmakla eleştirdi.

“CHP, milletin tarafında mı yoksa terör örgütünün tarafında mı olduğuna karar vermelidir”

Dağ son olarak CHP’nin başının karışık olduğunu kelamlarına ekleyerek, “HDP bile net bir şekilde tavrını belli etmişken CHP’nin aklının bulanık olduğunu görüyoruz. CHP, milletin tarafında mı yoksa terör örgütünün tarafında mı olduğuna karar vermelidir.” dedi.

“Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li yöneticilerden herhangi bir açıklama gelmedi”

AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ’ın tabirleri şöyle:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta terör örgütü PYD tarafından Taksim’de bir bombalı hücum düzenlendi. Taarruzun akabinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Pençe-Kılıç harekâtıyla başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyon terör örgütü yandaşları dışında toplumun tüm bölümlerinden büyük bir dayanak görmüştür. Operasyonun başlamasının akabinde 36 saat geçmesine karşın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li yöneticilerden rastgele bir açıklama gelmedi. Terörle gayretin, birlik ve beraberlik içinde yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Lakin CHP’den bu tarafta bir yaklaşım göremiyoruz.


“CHP tarafından PYD’nin terör örgütü olarak görülmediğini biliyoruz”

CHP’nin sistematik hale gelen bu siyaseti, bir ulusal güvenlik sorununa dönüşmüştür. CHP tarafından PYD’nin terör örgütü olarak görülmediğini biliyoruz. Lakin PYD’nin PKK’nın Suriye kolu olduğu aşikârdır. Her fırsatta, devleti ve kurumlarımızı itibarsızlaştırmak için görüntü çeken, son örnekte olduğu üzere borsanın yükselişi ve doların sabit kalması konusunda bile uzun uzun açıklamalar yapan Sayın Kılıçdaroğlu, neden bu bahiste sessiz kalmaktadır? Daha evvel hudut ötesi operasyona takviye verdiği için HDP’den reaksiyon gören CHP Genel Lideri, bunun tekrar etmesinden mi çekinmiştir?


“CHP’nin aklının bulanık olduğunu görüyoruz”

Görünen o ki; tezkereye “hayır” dediği için PKK ve PYD’den teşekkür alan Kemal Kılıçdaroğlu bu durumdan hoşnut olmuştur. Aşikâr ki CHP Genel Lideri için terör örgütünün takdirini almak milletin teveccühünü kazanmaktan daha kıymetlidir. Bakalım bugünkü MYK toplantısı sonrası  parti sözcüleri bu problemde sessiz kalmaya devam mı edecek, yoksa bir reaksiyon verecek cüreti bulabilecek mi? HDP bile net bir biçimde tutumunu belirli etmişken CHP’nin aklının bulanık olduğunu görüyoruz. CHP, milletin tarafında mı yoksa terör örgütünün tarafında mı olduğuna karar vermelidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu