Ekonomi

İşsizlik ödeneğine yeni karar: Deprem bölgesinde erken yatırılacak

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin ardından büyük yıkımın yaşandığı 10 ilde işsizlik ve yarım çalışma ödemeleri 15 Şubat Çarşamba günü yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği 15 Şubat’ta yapılacak”bildirildi.

Ölü ve yaralı sayısı her geçen saat artıyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi günü saat 4.17, 7.7’de; Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde depremGaziantep’te ise 6.4 ve 6.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

7.7 büyüklüğündeki sarsıntının ardından saat 13.24 sıralarında bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi ve bu depremlerin ardından 1891 artçı sarsıntı meydana geldi.

Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma neden oldu. Yıkılan binaların enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

tercanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu