Haber

Van’da ve Bitlis’te eylem yasağı

Van Valiliği ve Bitlis Valiliği’nden eylem yasaklarına ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre Van Valiliği, kentte 9 gün boyunca tüm yürüyüş, toplantı ve eylemleri yasakladı.

Bitlis Valiliği; eylem, etkinlik ve faaliyetlerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

YASAK GEREKÇELERİNDEN BİRİ YAŞANMASI MUHTEMEL TOPLUMSAL OLAYLARIN ÖNLENMESİ

Yasağın gerekçesi Van Valiliği’nin açıklamasında şöyle aktarıldı: “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sonlandırma ve yasaklama kurallarını direkt ve açıkça oluşturduğu bedellendirilen hareketler ile akın olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, ulusal güvenliğin sağlanması, kamu sistemi ve genel sıhhatin korunması, cürüm işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile oburlarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi gayesiyle…”

Karara göre, “basın açıklaması, oturma hareketi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması” yasaklandı.

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada da kararın alınmasına gerekçe olarak “Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ve milletin parçalanamaz bütünlüğü, ulusal güvenlik, kamu tertibi, hata işlenmesinin önlenmesi, diğerlerinin hak ve özgürlüklerinin korunması, genel sıhhatin korunması, meydana gelebilecek muhtemel provokasyonların ve yaşanması olası toplumsal olayların önlenmesi” tabirleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu