Haber

Ensar Vakfı’nın “Sana Emanet” yarışmasına başvurular başladı

Ensar Vakfı tarafından Hazreti Peygamber’in hayatını anlamak ve emaneti olan kıymetleri öğrenerek yaşatmak emeliyle düzenlenen “Sana Emanet” yarışına müracaatlar başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya nazaran, yarışa 81 vilayette tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 6. ve 7. sınıf öğrencileri, tüm resmi ve özel liseler ile imam hatip liselerinin hazırlık, 9. ve 10. sınıf öğrencileri katılabilecek.

Öğrenciler müsabakaya, “sanaemanet.org” adresinden kaydolup başvurabilecek. Müracaat yapıldıktan sonra kullanıcı bilgileri ile tıpkı adreste yer alan içerik paneline giriş yapılarak kitabın bahisleri için hazırlanan çalışma belgelerine, ders çalışma görüntülerine, podcast ve deneme imtihanlarına ulaşılabilecek. Yarışmacılar kendi yarış gün ve saatlerinde gönderilen yarış linkine giriş yaparak yarışa katılabilecek.

Ensar Vakfı yürütücülüğünde gerçekleştirilecek yarışta sorular, ortaokullar için “Sana Emanet: Sorularla 40 Derste Ahlak” isimli kitaptan, liseler için “Sana Emanet: Sorularla 40 Derste İnanç Esasları” isimli kitaptan sorulacak.

Toplamda 681 bin lira ödül verilecek

Yarışmaya katılacak 600 öğrenciye toplam 681 bin lira ödül verilecek. Altı başka kategoride tahsil durumlarına nazaran gruplandırılan yarışmacılardan her bir kategori için birincilere 10’ar bin lira, ikincilere 7 bin 500’er lira, üçüncülere 5’er bin lira, dördüncüden onuncuya kadar 3’er bin lira, onbirinci ile yirminci ortası 1500’er lira, yirminci ile ellinci arası 1000’er lira, ellibirinci ile yüzüncü ortası dereceye giren öğrencilere ise 500’er lira ödül verilecek.

Her kategoride birinci olan öğrencinin öğretmenine ve okul müdürüne 5 bin lira, ikinci olan öğrencinin öğretmenine ve okul müdürüne 3 bin lira, üçüncü olan öğrencinin öğretmenine ve okul müdürüne 1500 lira verilecek.

Öğrencilerin 30 Kasım’a kadar müracaat yapabileceği müsabakada, çevrim içi müsabakalar kategorilere nazaran 18, 24 ve 25 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu