Ekonomi

Her iki EYT öğrencisinden biri çalışmaya devam ediyor

Bazı EYT çalışanlarının belgeleri tamamlaması 4A (özel sektör sigortalı), 4B (Bağkur) ve 4C (Emekli Sandıklı) statülerindeki çalışma sürelerine göre daha uzun sürerken, tüm çalışma sürecini tamamlayanların işlemleri bir tek durum daha hızlı sonuçlandırılmıştır.

Bloomberg HT’den Tahsin Akça’nın haberine göre EYT kapsamında önümüzdeki 3 yıl içinde emekli olacak kişi sayısının yaklaşık 5 milyon kişi olduğu biliniyor. Yani yaklaşık 3 milyon kişi daha 5 bin 950 prim günü tamamlama şartını yerine getirerek emekli olmak için sırada bekliyor.

“EYT başvurularının yüzde 46’sına tekabül ediyor”

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Mayıs ayı sonu verilerine göre emeklilik işlemleri tamamlanan EYT’lilerin yaklaşık 792 bini sosyal güvenlik destek primi ile çalışmaya devam etti. Bu rakam toplam EYT başvurularının yüzde 46’sına tekabül ediyor. Şubat ayı sonunda 920,1 bin olan SGDP’li çalışan sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla 1 milyon 712 bine yükseldi. Nisan’dan Mayıs’a kadar ek primle çalışmaya devam edenlerin sayısı yaklaşık 73 bin arttı.

Mayıs sonu itibarıyla ek primli çalışmaya devam eden 1,7 milyon kişinin yüzde 88’i (1 milyon 507 bin) erkek, yüzde 12’si kadın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu