Haber

İnegöl’de Yangında 1 Milyar Liralık Zarar

BURSA’nın İnegöl ilçesinde kaynak çalışması sırasında süngerlere sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle 10 fabrikayı etkisi altına alan yangının ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk belirlemelere göre yangında kaybın 1 milyar liranın üzerinde olduğu açıklandı. 7 saatte kontrol altına alınan ve İnegöl tarihinin en büyüğü olarak kaydedilen yangını 4 uçak, 2 helikopter, 112 araç ve 405 işçi 40 ton köpük ve 20 bin ton su kullanarak söndürdü.

1 Ağustos’ta İnegöl Organize Sanayi Bölgesi yanında faaliyet gösteren orman ürünleri fabrikasında yangın çıktı. Mobilya üretimi sırasında yapılan kaynaktan çıkan kıvılcımlar süngerleri ateşledi. Kısa sürede büyüyen yangın depoya da sıçradı. İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD grubu sevk edildi. Gruplar yangına müdahale ederken, rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler diğer fabrikalara da sıçradı.

Aynı komplekste bulunan metal, kağıt, şişe-cam, inşaat, mobilya, iplik ve dokuma sektörlerinde üretim yapan 10 fabrikada etkili olan yangına çevre illerden de destek ekipleri gönderilerek müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve ilçe itfaiye birimlerinin yanı sıra İstanbul, Yalova, Kocaeli, Balıkesir ve Bilecik’ten takviye ekipler 405 personel ve 112 araçla katıldı. Havadan çıkan yangına Bursa ve Balıkesir Orman İşletme Müdürlükleri ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 4 uçak ve 2 helikopter de müdahale etti. YANGIN KORİDORLARI AÇILDI, KÖPÜK KULELERLE MÜDAHALE. da ortaya çıktı. Dokuma fabrikası olarak kullanılan ancak daha sonra 10 farklı firmaya kiralanan 110 bin metrekarelik tek kesimli yapıda çıkan yangının tüm alana yayılmasını önlemek için yangın koridorları açıldı. 10 fabrikanın iç içe bulunduğu 110 dönümlük alanda tampon bölgeler oluşturularak alevlerin daha fazla büyümesi engellendi. Ayrıca robotik itfaiye aracı köpük kuleleri ile de yangına müdahale edildi. İnegöl tarihinin en büyüğü olarak kaydedilen yangını söndürmek için 40 ton köpük ve 20 bin ton su kullanıldı.

110 dönümlük alanın 70 dönümünde etkili olan yangının ardından hasar tespit çalışmaları devam ederken, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez de İnegöl’e gelerek incelemelerde bulundu. Yangının hasara yol açtığı alanda Belediye Başkanı Alper Taban, kurum temsilcileri ve sanayicilerle görüşen Dönmez, yangında zarar gören iş yeri sahipleriyle de görüştü. Zararın en kısa sürede telafi edileceğini kaydeden Dönmez, izlenecek yol haritası hakkında firma sahiplerini bilgilendirdi.

haber-incirliova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu