Haber

Sol Parti Artvin İl Örgütü Hopa’da İstiklal Yürüyüşü Düzenledi

UĞUR İSTANBULU

Sol Parti Artvin İl Teşkilatı, Hopa’da ‘İstiklal Yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşe katılan Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Feray Aytekin Aydoğan, “Denizleriz, Mahirleriz, İbrahimleriz. 6 Mayıs’ta öldürülen üç fidanız” dedi. 6’ncı Filoyu kıble edinen emperyalistlere ve emperyalizme secde edenlere karşı tam bağımsız bir ülke için çabalıyoruz.” Emperyalizme karşı Hopa’da yaşamak için ‘tam bağımsız Türkiye’ diye haykıran bizleriz. NATO ve ülkenin dört bir yanındaki nükleer üslerle çevrilidir” dedi.

Sol Parti Artvin İl Örgütü, bugün Hopa’da kadın milletvekili adaylarıyla ‘İstiklal Yürüyüşü’ düzenledi. Geçit töreninin ardından düzenlenen programda partililer, hayatını kaybeden yoldaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada söz alan Sol Parti MYK üyesi Feray Aytekin Aydoğan, şunları söyledi:

“BUGÜN HOP’TAN VE TÜM ÜLKEDEN TAM BAĞIMSIZ Türkiye AĞLIYORUZ”

“Gülmek gülüyorsa, bir halk gülüyorsa, “Vatanını karşılıksız ve çıkarsız seven bu ülkede 50 yılı aşkın emek tarihimizi omuzlarımızda taşıyan arkadaşlarım, bu tarihe inanıyorlar” diyorsa, gülmek de gülüyordur. , bugün o tarihin devamı, Hopa’da, Artvin’de, yurdun her yerinde yıkılan şehirlere. Merhabalar, faşizmin tüm kötülükleriyle saldırdığı günlerde, Gezi direnişini örgütleyen her harekette, bu sokaklardaki hayırseverlikte, Cerrattepe direnişinde ülkenin dört bir yanında umut ve inanç olan direniş olan sevgili Hopalılar. ülkenin en karanlık zamanlarında yoldaşlarım.

Tarihsel süreçlerin taşıyıcısıyız, faşizme direnen katledilen İhsan Hacı Muratoğlu’yuz. Bizler vatan yolundan, vatan hayalinden bir an olsun vazgeçmeyen Osman Lokumcular ve Enver Karagözler’iz. Vatan kurtulacaksa beni de alın diyen, kaybettiğimiz katledilen Metin Lokumcularıyız biz. Biz Denizler’iz, biz Mahir’iz, biz İbrahim’iz. 6 Mayıs’ta katledilen üç fidanız. Şimdi ülke NATO üsleri ve nükleer üslerle çevriliyken, Hopa’da ve ülkenin dört bir yanında emperyalizme karşı ‘yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diye haykıran bizleriz. Deniz Gezmiş’in ’35 milyon metrekare vatan Amerikan işgali altında’ demesinin üzerinden yarım asır geçti. Bugün bu ülke topraklarının her karışı işgal altındadır, yarım asırdır nehirlerimizi, dağlarımızı, taşlarımızı, topraklarımızı beşli çetelere ve emperyalistlere satanlar, emperyalizmin uşakları, devrimcileri ve çocuklarımız bu topraklarda katledilmiştir. ABD’nin ‘bizim çocuklarımız’ dediği yeşil nesil projesiyle ürettikleri siyasal İslam projesi, Büyük Ortadoğu projesinin eşbaşkanı haline gelerek onu iktidara getirdi. Biz ülkeyi anonim şirket yöneteceğiz diyerek eğitimimizi, sağlığımızı, derelerimizi, dağlarımızı, topraklarımızı beşli çetelere ve emperyalistlere sattılar. Vatan kolilerini, kolilerini sattılar. Bir saltanat kurdular ve bu saltanatı güçlü bir devlet ilan ettiler. O güçlü devlet bizim için açlık, yoksulluk, işsizlik ve geleceksizlik oldu. Salgın çıktı, o yıkılan şehirlerde insanlara mezar oldu, mezar oldu.”

“BUGÜN DENİZ, BECERİ, ENVER KARAGÖZ DOSTLARI BURADA VAR”

Sol Parti Artvin Milletvekili Adayı Ezgi Eriman, “Deniz’in dostları burada, İrfan’ın dostları burada, Enver Hoca’nın dostlarının hepsi hoş geldiniz. İyi ki bugün buraya geldiniz ve Deniz’imizi hep birlikte anıyoruz. … Denizleri idam edip, İrfan’ı öldürdüklerinde bu yolculuğun bizim için biteceğini düşündüler.” Bu gezimize, burada toplanabildiğimiz gibi, doğrusunu bildiğimiz gerçekleri bunca yıl boyunca ülkenin her yerinde söylemeye devam ettiysek devam edeceğiz” dedi.

“SOL PARTİ ARTVİN’DEN İKİ KADIN ADAYLA MÜCADELE ETTİK”

Sol Parti Artvin Milletvekili Adayı Özlem Akyürek, “Arkadaşlarım bir formda anlattılar, şu sözlerle bitirmek istiyorum. 14 Mayıs’ta bir yanda Hizbullah’ın karanlık ittifakı, diğer yanda biz devrimciler var. , ve mücadelenin 15 Mayıs sabahından itibaren devam edeceğinin müjdesini veriyoruz.Baharı müjdeleyen biziz,yeni çağı müjdeleyen biziz.Koli satanlara karşı bu meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Artvinli iki kadın aday ve bu Hizbullahçılar, hakkımızı çalan, canımızı almaya çalışan ve bu cephede siyaset oluşturan bu şeriata ve Hizbullahçı katillere karşı ayağa kalktı.Taliban ittifakına meydan okuyoruz.” Bir oy Kılıçdaroğlu’na, bir oy Sol Parti’ye, hepinize teşekkür ediyorum.”

O konuştu.

Kaynak: ANKA / Siyaset

haberhisarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu