Haber

Gediz’de Biçerdöverlerde Tahıl Kaybı Kontrolü

Kütahya’nın Giz ilçesinde, hasat döneminde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri araziye çıkarak biçerdöverlerde dane kaybını kontrol etti.

Gediz genelinde çiftçilerin bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için biçerdöver denetimlerini yapan ekipler, sürekli denetimler yapıyor.

Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hububat hasadında zayiatı en aza indirmek için biçerdöver denetimleri yapmakla kalmıyor, aynı zamanda anız yakılmasını önlemek amacıyla köy köy dolaşarak uyarılarda bulunuyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kaan Dönmez, biçerdöverlerin döktüğü her tahılın çiftçimize ve milli servetimize zarar verdiğini belirterek, “Ekiplerimiz hasadın başlangıcından itibaren tarlada biçerdöver kontrolleri yapıyor. Her bir tanesini kontrol ediyoruz. Biçerdöverler için yerine getirilmesi gereken zorunluluk. Metrekare başına tane sayısını hesaplıyoruz, olumsuz bir duruma müdahale ediyoruz” dedi.

Çiftçileri tahıl kaybı konusunda uyaran Dönmez, “Ağacın gölgesinde oturup işinizin biçilmesini beklemeyin. Biçilen yerleri sık sık kontrol edin ve dökülen tahıl sayısı fazla ise biçerdöver operatörünü uyarın. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her zaman denetim altında olacağız.Zarar veren biçerdöver operatörleri için bizi arayabilirsiniz.Ayrıca biçilmiş tarlalarda ateş yakmayınız.Çalışmalarda bu konuya özellikle dikkat edilmelidir. çok büyük yangınlara sebebiyet vermemek için” şeklinde konuştu. – KÜTAHYA

karamanli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu