Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu Bursalı çocuklarla izledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu Bursalı çocuklarla izledi

Bursa’da uzay yolculuğu heyecanla izlendi

BURSA – Türkiye’nin ilk uzay gezgini Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu SpaceX’in uzay aracı, NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve vatandaşlar, ABD yerel saatiyle 16.49’da başlayan tarihi uçuşu, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ndeki dev ekrandan takip etti.

Tarihi anı vatandaşlarla birlikte izleyen Bakan Tunç, “Bu günü hiçbir zaman unutmayacağız. Türkiye’nin bilimde, uzay teknolojisinde, sanayide ve diğer alanlarda ne kadar ilerlediğini hep birlikte görüyoruz. İnşallah Türk Yüzyılı da yüzyıl olur” dedi. Bu yüzyıl çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek.”

GUHEM’e ilk kez geldiğini ve gurur duyduğunu belirten Tunç, GUHEM’in Türkiye’ye getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Alper Gezeravcı, uzayda 13 deney yapacağını belirterek, şunları söyledi:

“İnşallah Gezeravcı 14 gün sonra çevremize döner. Onu Türkiye’de coşkuyla karşılayacağız ve orada yaptığı deneyleri milletimize anlatacak. Bu ilk olacak ama devamı da peş peşe gelecek. Çok sayıda Ülkemizde özellikle uzay teknolojisi alanında bilim insanları yetişecek. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bugün bu bir başlangıç. Türkiye’nin uzayda kendi uyduları var, iletişim uyduları var ve sürekli geliştirdiği uydular var. . Savunma sanayi teknolojisinde net bir noktaya ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun belirlediği hedefe doğru kesintisiz ilerlemeye devam ediyoruz. Bugün bunun en güzel örneğini veriyoruz. Bunu gördük. Alper’e hayırlı olmasını dileriz. Güvenli yolculuk. 14 gün sonra sağ salim aramıza gelmesini umuyoruz ve orada gördüklerini, yaşadıklarını ve yaptığı deneyleri bize anlatmasını bekliyoruz. Umarım nice mutlu uzay yolculuklarınız olur. Umarım Türk Yüzyılı Bilim yüzyılı, teknoloji yüzyılı olacak. Gençlerin ve çocukların yüzyılı olacak. Tekrardan iyi şanslar diliyorum. Ülkemizin daha nice başarılara adım atmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Bakan Tunç’a eşlik eden Vali Mahmut Demirtaş, “İnşallah Alper kardeşimiz 13 gün sonra sağ salim aramıza döner. Bugün bu noktaya gelmemizde emeği geçen Cumhurbaşkanımızın büyük emeği var. Kendimize güvenmemiz lazım. Çok büyük bir şey başardık. İnşallah 22 yıl sonra ülkemiz daha iyi olur.” Güzel şeylere imza atacağına inanıyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hayatımın en özel anlarından biri. Ülkemizin geleceği çok parlak. Çocuklarımız çok çalışmalı. Hep birlikte güzel işler yapacağız. Kardeşimiz muhtemelen ilk oldu” dedi. Bir kişinin uzaya gitmesi gerekiyor ama birçok gencimizin uzaya gideceğine ve orada bilimsel çalışmalar yapacağına inanıyorum.” ” söz konusu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay katıldığı tarihi organizasyonda şunları söyledi: “Özellikle Türkiye’nin 100. yılında ortaya koyduğu uzay misyonu bizim en büyük yol haritamızdı. Neden Türkiye’nin Bursa’daki ilk astronomisi olmasın dedik ve projeye başladık. ” “Çok şükür bu akşam Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk astronotumuzu gönderdik. Bu büyük bir hayal. Ülkemizin ekonomik açıdan ilk 10’a girmesi için bu alan vazgeçilmez.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan eşlik etti.

GUHEM’in Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu konu alan YouTube’daki canlı yayını 300 bin kişi tarafından izlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu