Haber

Eşya aldıkları hasarlı bina depremde çöktü: 3 kişi enkaz altında

Hatay’da 3 dakika aralıklarla meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerde Antakya’da hasarlı bazı binalar çöktü. Beyin sarsıntısında 3 kişi öldü, 213 kişi de yaralandı.

Antakya Gazi Mahallesi’ndeki 3 katlı hasarlı binadan eşya alırken şoka giren 4 kişiden biri dışarı çıkmayı başarırken, 3 kişi yıkılan binanın enkazı altında kaldı. Bölgeye yönlendirilen AFAD ve TTK, JAK ve TAK grupları enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Enkaz oldukça riskli ve artçı sarsıntılar nedeniyle ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor.

SOYLU BÖLGEYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir süre sonra binanın enkazına geldi. Arama kurtarma ekipleriyle görüştü. Grup sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi alan Soylu, bir süre sonra bölgeden ayrıldı.

Küçükdalyan Mahallesi İpek Caddesi üzerinde yıkılan binanın enkazından iki kişi çıkarılarak tedavi altına alındı. Aynı binadan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, enkaz altında başka kimsenin bulunmadığı belirtildi.

İpek Caddesi’ndeki binanın enkazından kendi imkanlarıyla kurtulan Ahmet Başman, deprem sırasında bu müstakil evde olduklarını söyledi.

BİNADA YANGIN

Bu arada Antakya ilçesi Dericiler Sanayi Sitesi’nde ağır hasar gördüğü için boşaltılan bina 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından çöktü. Bina çöktükten sonra yangın çıktı. Enkaz altında kalan bir traktörün tutuşmasıyla başlayan yangına olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangını kısa sürede kontrol altına alan gruplar, soğutma çalışması yaptı.

Antakya ilçesinde daha önceki depremlerde hasar gören 2 katlı iş yerinde deprem nedeniyle çökme meydana geldi.

Öte yandan Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle Maraş merkezli depremlerden etkilendiği için boşaltılan Osmaniye’nin Düziçi ilçesindeki 2 katlı binanın bir bölümü çöktü. (HABER MERKEZİ)

haberdikmen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu