Yaşam

Galada kalp krizi geçirdi! Usta oyuncu Muhlis Asan, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Oyunculuk kariyerine 1985 yılında ‘Kaşık Düşmanı’ ile başlayan Muhlis Asan, önceki akşam ‘Bizi Unutma’ adlı tiyatro oyununun galasına katıldı. Arkadaşlarına destek olmaya giden Asan, bir süre sonra kendini iyi hissetmediğini belirterek, arkadaşlarına “Kendimi iyi hissetmiyorum, oyunda kalamayacağım” diyerek salondan ayrıldı.

7 DAKİKA DURDU

Edinilen bilgiye göre, ablasıyla birlikte taksiye binerek eve dönen Muhlis Asan, bir süre sonra rahatsızlandı. Ablası tarafından hastaneye kaldırılan Asan’ın yapılan incelemeler sonucunda kalp krizi geçirdiği öğrenildi. 7 dakika durabilen Muhlis Asan’ın kalbi, hastanede yapılan müdahale ile yeniden çalıştırıldı. Ağır bakıma alınan Asan tedbir amaçlı uyutuldu. Her gün uyandırılarak durumu kontrol edilen Asan, 40 gün boyunca doktorlarının tüm çabalarına rağmen akşam saatlerinde kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

SİZİ SON GEZİNİZDE GÖRECEK

Ailesi, usta oyuncunun vefatını sosyal medya hesabından duyurdu. Usta oyuncunun cenazesi bugün öğle saatlerinde Şişli Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Ayazağa mezarlığına defnedilecek.

MUHLİS ASAN KİMDİR?

1958 yılında Iğdır’da dünyaya gelen Muhlis Asan, ilk profesyonel oyunculuk kariyerine 1976 yılında 18 yaşında Erkan Yücel’in Ankara Halk Tiyatrosu’nda başlamıştır.

Muhlis Asan, 1982 yılları arasında Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda ‘Hamdi Ne Umdu Ne Buldu’, ‘Milletin Gücü’, ‘Deprem’ ve ‘Zulüm’ gibi oyunlarla birlikte ‘Alman Gelin’ ve ‘Yıl 1921’ gibi oyunlarda sahneye çıktı. ve 1986’da “Woyzeck Oyunu”, Müjdat Gezen’le birlikte “Gırgıriye Müzikali”, “Gırgıriye Müzikali”, Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu, “Maalesef Sayın” ve Zafer Diper’i anlatan “Sarı Çizmeli Oyunlar” adlı tiyatromuzda rol aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu