İş

Giysilerden güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

Cildimizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için sistematik olarak güneş kremi kullanmalıyız. Güneş kremi sürerken veya daha sonra giysilerde leke bırakabilir. Giysilerdeki güneş kremi lekesi çıkarmakBu çok ilginç bir bahis.

Güneş kremi lekelerini giysilerden çıkarma Sanılanın aksine zor değil, oldukça kolaydır. İşlem uygulandığında leke bırakmadan hızlıca temizlenir. Güneş kremi lekelerini giysilerden çıkarmadanönce bilmeniz gereken birkaç ipucu ile mümkün güneş kremi lekesiÖnlemlerinizi alabilirsiniz.

İşte giysilerdeki güneş kremi lekelerini temizlemeye vaktiniz olmadığında bilmeniz gereken ipuçları.

GİYSİLERDEKİ GÜNEŞ KREMİ LEKELERİ İÇİN HAYAT KURTARMA İPUÇLARI

Giysilerinize güneş kremi dökmenin sizi strese sokmasına izin vermeyin. Bu gibi durumlarda güneş kremi lekesini giysilerden çıkarma Yapmanız gereken ilk şey kuru temizlemeye gitmek. Bunu yapmak için zamanınız veya imkanınız yoksa, aşağıdaki ipuçlarını ve yöntemleri deneyin.

  • Giysilerdeki güneş kremi lekesini çıkarmak istiyorsanız Bunu yapacak vaktiniz yoksa yapmanız gereken ilk şey giysilerinizdeki fazla güneş kremini çıkarmaktır. Bunun için havlu veya temiz bir bez kullanabilirsiniz.
  • Kuruduktan sonra zorlamadan çıkması için temizlediğiniz giysilerin üzerine biraz mısır nişastası veya bebek pudrası dökün.
  • Bu sırada kumsaldaysanız lekeyi temizledikten sonra üzerine kum dökün ve yağlı yapıyı emmesini sağlayın.
  • giysilerdeki güneş kremi lekesiKalıcı izler bırakmamak için mümkün olan en kısa sürede soğuk su ile durulayın.
  • Güneş kremi lekesini giysilerden çıkarma Duruladıktan sonra kurutmak için asla ısı uygulamayın. Bu işlem lekenin kalıcı iz bırakmasına neden olacaktır.

İşte evdeki giysilerdeki güneş kremi lekelerini çıkarmak için uygulamanız gereken 2 farklı yöntem…

GÜNEŞ KREMİ LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Yöntem 1: Diş Fırçası ve Leke Çıkarıcı



Güneş kremi lekesini giysilerden çıkarma Her şeyden önce, fazla güneş kremini kuru bir bez veya havlu kağıtla çıkarın. Ardından leke çıkarma özelliğine güvendiğiniz bir leke çıkarıcı seçin. Bu aşamada çamaşır suyu ve içeren ürünler kullanmaktan kaçının.

leke çıkarıcı giysilerdeki güneş kremi lekesi Üzerine biraz dökün. Diş fırçası ile hafifçe fırçalayın. Ardından durulayın ve leke çıkana kadar işlemi tekrarlayın. Leke çıktıktan sonra çamaşırlarınızı yıkayın. Her zamanki ayarda yıkayın ve kurutun.

Yöntem 2: Limon Suyu ve Tuz



Güneş kremi lekesini giysilerden çıkarma Kullanabileceğiniz diğer bir yöntem ise; limon suyu ve tuz yöntemi. Sürece başlamadan önce giysilerdeki güneş kremi lekesi Fazlalığı gidermek için durulayın. Kurumasını bekleyin.

Kurutma giysilerdeki güneş kremi lekesi Olduğu yere 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Gece boyunca bu formda bırakın. Ertesi gün giysiyi durulayın ve yıkayın.

GÜNEŞ KREMİ GİYSİLERE DÖKÜLMESİ NASIL ÖNLENİR?

Giysilerdeki güneş kremi lekesi Bu tür sorunlarla uğraşmak sinir bozucu olabilir. Bu tür sıkıntıların üstesinden gelmek için güneş kreminizi kıyafetlerinizi giymeden önce sürün ve tamamen kurumasını bekleyin.

Güneş kreminizi tekrar sürmeniz gerekirse, mümkün olduğunca dikkatli olmaya çalışın ve güneş kremi kutusunu kendinizden uzak tutun.

altintashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu