Haber

İmamoğlu’nun ‘FETÖ’ İle İlgili Tutukluluk ve Siyasetten Uzaklaştırma Kararı Veren Hakim Ağabeyi’ne Tepkisi: “Çok Kirli…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine 2 yıl 7 ay hapis cezası veren ve siyaseten yasaklı yargılanmasına karar veren hakimin kardeşinin KHK ile ihraç edildiğinin ve akrabalığının tespit edilmesiyle ilgili olarak, Silahlı terör örgütü FETÖ’ye, “Ortada çok kötü koku var. Acaba nasıl böyle bir hakim atanıyor? Bir kurgu mu yapılıyor? Bir çok şey düşünmeden edemiyorum. Bu süreci Adalet Bakanı’na havale ediyorum. Buradan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin, bakalım bu konuda ne diyecek, nasıl bir takibi, denetimi olacak.

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Beykoz’da tamamlanma aşamasına gelen Anadolu Hisarı’nda, yeni yüzüyle İstanbulluların nefes alabilecekleri bir alana dönüşen Fatih Sarayburnu Parkı’ndaki şantiyede ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şantiyesinde incelemelerde bulundu. Beyoğlu Kabataş Transfer Merkezi. İmamoğlu, Kabataş’ta yaptığı inceleme gezisinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“YARGIÇ VE SAVCILAR KURULU ŞİMDİYE KADAR YAPILAN TÜM SINAVLARDAN BAŞARISIZ OLDU”

İmamoğlu, soruya, “Davanızdaki hakimin kardeşinin KHK ile ihraç edildiği ve FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?”

“Vallahi her zamanki İBB’de ‘terör örgütü mensubiyeti’ diye kıyametin nasıl çıktığını biliyoruz. Kıyameti bozanlar arasında bakandan diğer kurumlara kadar çeşitli mevkilerde bulunanlar var. bu doğal olarak: Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) çok değerli bir sınav veriyor.Herkesin bildiği gibi davanın ilk hakiminin telkin edildiği, nasıl zorlandığı, hatta kimilerinin tehdit edildiği bir süreç yaşandığı ortada. iddialar tartışıldı hatta bu iddia neredeyse ispatlandı diyebilirim hakim abinin FETÖ mensubiyeti ile ilgili süreç tartışılıyor çok net hani bu acı bir durum hani çok pis kokular geliyor işten..nasıl böyle bir hakim atanmış gibi.kurgu mu?çok şey düşünmeden edemiyorum.mahkeme,uydurma bir dava…düşünün burada hala istinaf mahkemesinde bekliyor.r ve Savcılar Kurulu bir değere tabidir uygulanabilir test Şimdiye kadar bütün sınavlarda başarısız oldu. Bu seviyede ne yapacak? Aslında mahkemeyle ilgili, mahkemenin hakimiyle ilgili birçok açıklama yaptık. Avukatlarımız süreci takip ediyor. Ama HSK sınavında zirvedeyim. Bu süreci buradan Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanına da havale ediyorum. Bakalım bu konu hakkında ne diyecek ya da nasıl bir takibi, kontrolü olacak.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu