Haber

ÇYDD, Kahramanmaraş depreminin ardından mentorluk projesine başlıyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), öğrencilerinin iş hayatına başlamadan önce kişisel ve mesleki açıdan donanımlı bireyler olmalarına katkıda bulunmak amacıyla daha önce hayata geçirdiği mentorluk projesinin, Kahramanmaraş depreminin büyük yıkımlara yol açarak 11 ülkeye yayılacağını duyurdu. şehirler.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve resmi rakamlara göre 50 binden fazla kişinin ölümüne neden olan deprem sonrasında bölgeye desteğini sürdüren ÇYDD, sosyal, kültürel ihtiyaçların karşılanması amacıyla Samandağ Çağdaş Eğitim Merkezi’ni (SÇEM) kurdu. kadınların ve çocukların eğitim ihtiyaçları. Haziran 2023’te faaliyete geçen SÇEM, fotoğraftan müziğe, sanattan teknolojiye 13 alanda 85 kişiyle 525 saat süren atölyelerde kadın ve çocukların yaşadıkları travmayı hafifleterek bireysel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefledi. ülke çapındaki 40 ÇYDD şubesinden eğitmenler.

ÇYDD bugün yaptığı yazılı açıklamada deprem bölgesine yönelik yardım ve faaliyetlerinin devam edeceğini duyurdu. Açıklamada, ÇYDD’nin, öğrencilerinin iş hayatına başlamadan önce kişisel ve mesleki açıdan donanımlı bireyler haline gelmelerini sağlamak amacıyla 2012 yılında hayata geçirdiği mentorluk projesinin, depremin büyük zarar verdiği 11 şehre taşınacağı belirtildi. yıkım.

ÇYDD’den yapılan açıklamada, depremden etkilenen gençlerin uyum ve mesleki becerilerinin artırılmasına yönelik ek mentorluk projesi yürütüleceği kaydedildi. Açıklamada ayrıca projenin şubat ayında faaliyete geçeceği açıklandı.

Proje ile bölgede yaşayan gençlerin gelecek kaygılarını azaltmak, gerilimi yönetmek ve mesleki becerilerini güçlendirmek amacıyla eğitimler verilecek; Amacın bölgede hayatın normale dönüş sürecini hızlandırmak olduğu belirtildi.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu