Haber

İsrail Polisi Mescid-i Aksa’ya Sınırlamaları Sürdürüyor

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamalarını sürdürdüğü ve Filistinli gençlerin Mescid-i Aksa’ya girişini engellediği belirtildi.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Eski Şehir ve buradaki Mescid-i Aksa’ya yönelik baskılarını sürdürüyor. Eski Şehir bölgesinde güvenlik bariyerleri kuran İsrail güçleri, Mescid-i Aksa çevresinde yoğun bir varlık sürdürüyor.

İsminin gizli kalmasını isteyen Filistinli kaynaklar, İsrail polisinin Filistinli genç erkek ve kadınların Mescid-i Aksa’ya girişini kısıtladığını, 60 yaş civarındaki Filistinlilerin girişine izin verdiğini belirtti.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarının devam ettiği bildirildi.

Pazar günü 267 fanatik Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya, Pazartesi ve bugün ise 100’e yakın kişinin İsrail polisinin koruması altında baskın düzenlediği kaydedildi.

İsrail’de Hahambaşılığın verdiği fetvalar doğrultusunda Yahudilerin çoğu Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlardan uzak duruyor. Ancak bazı radikal Yahudi gruplar, İsraillileri dini ritüelleri yerine getirdikleri gerekçesiyle Mescid-i Aksa’ya baskın yapmaya teşvik ediyor ve Mescid-i Aksa’nın yerine “Heykel Dağı” (Tapınak Tepesi) inşa edilmesi çağrısında bulunuyor.

Yahudiler, İsrail’in tek taraflı kararı ve bazı fanatik Yahudi örgütlerinin girişimiyle 2003 yılından bu yana polis eşliğinde Mescid-i Aksa’ya giriyor.

1994 yılından bu yana Mescid-i Aksa’nın koruması altında olan Ürdün Vakıfları ile İslam İşleri ve Kutsal İşler Bakanlığı’na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişini baskın olarak tanımlıyor.

agacorenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu