Haber

İzmir’de kadın düşmanı siyasete karşı ‘mor zincir’

İZMİR – Kampüs Cadıları, İzmir’de “mor yaşam zinciri” eylemi düzenledi. Karşıyaka Çarşısı girişinde bir araya gelen kadınlar, katledilen kadınların fotoğraflarıyla zincir oluşturdu. Yürüyüşe katılan kadınlar daha sonra sık sık “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Kadınlar AKP’den hesap soracak” gibi sloganlar attı.

Yürüyüşün ardından hanımlar adına açıklama yapan Zilan Kubat, 14 Mayıs seçimlerindeki usulsüzlüklere dikkat çekerek, “Bütün hilelere rağmen Erdoğan’ın yüzde 49,5 oyla birinci turda kazanamaması gücü gösteriyor. AKP iktidarı kaybetti. 22 yıldır hayatımızın her anını kontrol eden, insanları yoksullaştıran, düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyen, binlerce insanı haksız yere tutuklayan, kadın katillerini ve tecavüzcüleri ödüllendiren bir iktidar gerçekliğinden bahsediyoruz.

Kubat şöyle devam etti: “Örgütlü kadın düşmanlığı ve gericiliğe karşı mücadelemizi yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz. Genç kadınlar olarak bize dayatılan geleceksizlik ve yoksulluğa cevabımız mücadele olacaktır. Buradan yine tüm kadınlara sesleniyoruz. Hayatı bizim için zorlaştıran bu karanlık faşist iktidar yenilmez değildir. Çevremize katılın, kadın düşmanlarına değil, Erdoğan’a oy daveti yapalım. (DUVAR)

haber-surmene.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu