Haber

Kayseri Talas mezarlıklarında bayram temizliği

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Talas Belediyesi, oluşturduğu özel ekiple Talas genelinde 45 mezarlıkta yürüttüğü çalışmayla mezarlıkları bayram ziyaretlerine hazır hale getiriyor. Mezarlıklara sağlığa zararı olmayan özel kimyasallar püskürtülürken, mezarlık içerisinde rüzgarın etkisi gibi sebeplerle oluşan çöplerden de mezarlıklar temizleniyor. Öte yandan yıpranan yollar onarılarak mezarların ortasındaki sirkülasyon daha rahat hale getiriliyor.

“SİRKÜSLERİMİZİ TATİL İÇİN HAZIRLIYORUZ”

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, özellikle bayram günleri olmak üzere özel zamanlarda mezarların daha da değerli hale geldiğini belirterek, vatandaşların mezar ziyaretleri için mezarların özenle hazırlandığını söyledi.

Başkan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mezarlıkların manevi dünyamızda ayrı bir yeri vardır. Özellikle bayram gibi özel günlerde geçmişlerimizi ve büyüklerimizin kabirlerini ziyaret etmek hem dinimiz hem de örf ve adetlerimiz açısından çok kıymetlidir. Bu nedenle belediye olarak üzerimize düşeni yapıyor, çim temizliğinden genel bakım ve onarım işlerine kadar her detayında temizlik çalışmalarını yürüterek mezarlıklarımızı bayrama hazır hale getiriyoruz. Bayrağımızın yenilenmesi de dahil olmak üzere şehitlerimizin mezarlarına özel bir önem verdiğimizi ve sahiplendiğimizi de eklemek isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu