İş

Kazanç açıklaması: Stevanato Group 2023’ün üçüncü çeyreğinde büyüme ivmesini koruyor ve tüm yıl beklentilerini yineliyor

Stevanato Grubu, segmentlerindeki büyüme sayesinde 2023 yılının 3. çeyreğinde gelirlerini %11 artırarak 271,4 milyon Euro’ya çıkardığını açıkladı. Mühendislik Segmentinin geliri zamanlama sorunları nedeniyle beklentilerin altına düşse de şirket, tüm yıl hedeflerine ulaşma konusunda iyimserliğini koruyor. Şirketin temel İlaç Koruma Analizleri (DCS) işi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 3. çeyrekte %10 büyüdü. Şirket ayrıca mevcut sipariş birikimini ve 2025 mali yılına kadar uzanan ileriye dönük görünürlüğünü de tartıştı.

Toplantıdan çıkarılacak önemli sonuçlar:

  • Şirketin büyümesi, temel İlaç Koruma Tahlilleri (DCS) işinde %10’luk önemli bir artışın yanı sıra her iki segmentten de kaynaklandı.- Şirketin 2023 yılının tamamı için 1.085 milyon Euro ila 1.115 milyon Euro aralığında geliri var ve gelirleri 291,8 milyon Avro ile 303,8 milyon Avro arasında. – Şirketin kapasite artırımı yatırımları, yüksek performanslı ilaç depolama talebini karşılamayı amaçlamaktadır. – İlaç Dağıtım Sistemi alanındaki yeni iş fırsatlarından elde edilen gelirin 2025 yılının ikinci yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. – Şirketin birikmiş sipariş listesi 2025 mali yılına kadar uzanıyor ve gelecekteki talep için güçlü bir görünürlük sağlıyor.- Şirket, brüt kar marjını 2025 mali yılına kadar artırmayı bekliyor. BDS segmentinde bir önceki yıla kıyasla, mühendislik segmentinde ise hafif bir düşüş görülecek.

Stevanato Group (EXCHANGE:STVN), özellikle biyolojik ürünler olmak üzere büyüyen pazarlarda faaliyet göstermektedir ve GLP1, monoklonal antikorlar ve mRNA uygulamaları gibi alanlarda güçlü bir varlığa sahiptir. Enjekte edilebilir formatlara odaklanılarak geliştirilmekte olan küresel ilaç portföyü de rekor seviyelerdedir. Şirket, sürdürülebilir organik büyüme sağlamak ve hissedar değeri yaratmak için stratejik öncelikleri uygulamaya odaklanmıştır.

Şirketin in vitro teşhis işinin pandemiden sonra toparlanması daha yavaş oldu, ancak önümüzdeki birkaç çeyrekte toparlanması bekleniyor. Bu iş, İlaç Dağıtım Sistemi faaliyetlerini çeşitlendirmek için stratejik bir destek noktası olarak görülüyor.

Kazanç çağrısında şirket, sipariş görünürlüğündeki değişikliğin müşterilerin çok önceden sipariş vermesinden ziyade sözleşmelerin doğasından kaynaklandığını da açıkladı. Birden fazla ürün seti kullanan müşteri sayısının giderek arttığını ve çözüm sağlayıcı olmaya odaklandıklarını vurguladılar.

Şirket, İlaç Koruma Tahlilleri segmentinde stok tükenmesi yaşamadıklarını ve güçlü talebi karşılamak için kapasiteyi artırmaları gerektiğini belirtti. Başka soru alınmadan röportaj sona erdi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kursunluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu