Haber

Kuveyt Veliaht Prensi Sabah, Suudi Arabistan Enerji Bakanı’nı kabul etti

Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman’ı kabul etti.

Kuveyt’in resmi ajansı KUNA’nın haberine göre, Kuveyt’in Veliaht Prensi Sabah, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Bin Selman ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini görüştü.

Görüşmede Kuveyt Veliaht Prensi Sabah ve Suudi Arabistan Enerji Bakanı Bin Selman’ın yanı sıra, Düzen İşleri Bakanı Muhammed Abdullah el-Mübarek es-Sabah, Kuveyt Petrol Bakanı Badr el-Mulla ve Kuveyt Körfez Petrol Şirketi CEO’su Şeyh Nawaf el- Sabah olduğu da kaydedildi.

Kuveyt ve Suudi Arabistan, iki ülkenin ortak petrol sahalarının bulunduğu “tarafsız bölge” yakınında Ed-Durra Gaz Sahası’nın geliştirilmesi için dün bir mutabakat zaptı imzaladı.

Bununla birlikte, Durra Gaz Sahası’nın işletilmesi ve geliştirilmesi için Suudi Arabistan ile Kuveyt arasında 24 Aralık 2019’da imzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Kuveyt ile Suudi Arabistan arasındaki tarafsız bölgede yer alan Al-Hafji ve Al-Vefra petrol yataklarının günlük üretim kapasitesi 500-600 bin varil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu