Haber

Lösev’den Deprem Bölgelerine Yardım: “Ankara Lösemili Çocuklar Köyü Kapılarını 50 Depremzedeye Açtı”

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), 6 Şubat depreminin ardından afet bölgelerine gıda, bebek eşyası, battaniye, ısıtıcı, giysi ve hijyen malzemesi gibi farklı kategorilerde kolilerden oluşan 10 tır yardım gönderdiğini duyurdu. Ayrıca LÖSEV, çeşitli illerde tahliye edilen 250’den fazla kanser hastası ve ailelerine konaklama hizmeti vermiştir. Ankara Lösemili Çocuklar Köyü depremzede 50 aileye kapılarını açtı. .Vatandaşların tuğla bağışlarıyla inşa edilen LÖSANTE Hastanesi, 100’e yakın depremzedeye ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

LÖSEV, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili derinden etkileyen depremlerin ardından afet bölgesine ulaşmak için yardım kampanyası başlatarak acil kriz masası kurduğunu duyurdu. LÖSEV, mama, bebek malzemesi, battaniye, ısıtıcı, giysi ve hijyen malzemesi gibi farklı kategorilerdeki bağışların, LÖSEV çalışanları, bağışçılar, gönüllüler ve aile komiteleri tarafından tasnif edilip tasnif edildikten sonra yardım tırlarıyla yola çıktığını bildirdi. Öte yandan LÖSEV, Ankara merkez olmak üzere 8 irtibat bürosunun beyin sarsıntısı bölgelerinde 7 bine yakın kayıtlı hastaya ulaşarak ihtiyaçlarını belirleyerek ‘İyilik Kamyonu’nun bölgelerine ulaşacağının bilgisini verdiğini bildirdi.

“ANLIK PROJELERİ HEMEN DEĞİL YILLIK PROJELER HAZIRLIYORUZ”

LÖSEV ekipleri depremin ertesi günü yardım TIR’ıyla Hatay’a geldi ve yardım LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Lösemili ve kanserli çocuk ve erişkinlerin elden teslim edildiği kaydedildi. Üstün Ezer öncülüğünde depremzedeler ve ailelerine. Dr. Ezer, sosyal medya hesabından yardımlarla ilgili bir açıklama yaptı; LÖSEV’in bölgeye yaptığı ilk yardımlardan sonra bir anda değil, yıllık plan dahilinde kalıcı projeler ortaya koyacaklarını ifade ederek, “Örneğin yeni bir LÖSEV Köyü – Uyum ve Destek Merkezi – LÖSEV Okulları yapmalıyız, LÖSANTE Hastanesi Adana’da tüm bölgeye hizmet verecek. Artan ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak kısa/orta ve uzun vadeli projelerimiz tercihen Ankara’da desteklenmeli” dedi.

“ANKARA’DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KÖYÜ KAPILARINI 50 DEPREM MAĞDURUNA AÇTI”

LÖSEV, depremi takip eden haftada Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis ve Osmaniye’ye 10 tır ve tır götürdü. LÖSEV, çeşitli illerde tahliye edilen 250’den fazla kanser hastası ve ailelerine barınma hizmeti verdi. Ankara’da bulunan Lösemili Çocuklar Köyü, 50 depremzede ailesine kapılarını açtı, evlerinde yaşayan yakınlarının ailelerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirleyip, teslim etti. Vatandaşların tuğla bağışlarıyla inşa edilen LÖSANTE Hastanesi, 100’e yakın depremzedeye ücretsiz sağlık hizmeti verdi. LÖSEV ayrıca hamile depremzedelerin LÖSANTE Hastanesi’nde doğurtulduğunu bildirdi.

ÇOCUK VE ERİŞKİN LÖsemili KANSER HASTALARI İÇİN ÇAĞRI

Açıklamada, bu yardımların devam edeceği belirtilirken, lösemi ve kanser hastalarının LÖSEV’e başvurmaları istendi. Ayrıca LÖSEV, lösemi ve kanser hastalarının deprem bölgesinde yaşayan yeni tanı almış çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin ücretsiz tedavi için Lösante Hastanesi’ne başvurmasını talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu