Haber

Miçotakis’ten F-35 açıklaması: Bence Türkiye’yi rahatsız etmek istemiyorlar

Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi Genel Başkanı Kiryakos Miçotakis, ülkede yapılacak seçim öncesi Türkiye ile bağlantılar ve F-35 görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mitsotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazanırsa tebrik edecek misiniz?”soruya, “Elbette Sayın Kılıçdaroğlu seçilirse Sayın Erdoğan gibi onu da tebrik edeceğim. Yunan-Türkiye ilişkilerinde yeni bir başlangıcı dört gözle bekliyorum.”cevabı verdi.

“TÜRKİYE’Yİ RAHAT ETMEK İSTEMİYORLARINA İNANIYORUM”

ABD ile F-35 görüşmeleri hakkında da bilgi veren Miçotakis, Biden yönetimini kınadı.

Mitsotakis, “Amerikalılara istediklerinden fazlasını vermemize rağmen henüz uçakla ilgili bir açıklama yapma nezaketini göstermediler. Muhtemelen daha çok önemsedikleri Türkiye’yi rahatsız etmek istemiyorlar.”söz konusu.

Tsipras liderliğindeki SYRIZA partisi “Türkiye ile işler normale dönerse maliyete (F-35) tekrar bakmamız gerekiyor”Miçotakis açıklamalarıyla ilgili olarak, “F-35’lere ihtiyacımız olduğunu açıkça belirtiyoruz. Uygun finansman konusunda Amerikalılarla çoktan görüştük. Ancak bunun ötesinde, SYRIZA’nın bu silah programlarına devam edeceği çok şüpheli. yine fırkateyn anlaşması.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu