Haber

Özak Tekstil Çalışanları ile Dayanışma Platformu Kuruldu

Urfa’da Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e transfer oldukları için işlerinden ihraç edilen Özak Tekstil işçilerinin, kendilerine verilmeyen haklarını almak için İstanbul’da Özak Holding önünde başlattığı protesto devam ediyor. . Emek ve demokrasi güçleri, protestolarını İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlendirmek amacıyla “Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu” kurdu.

Evrensel’in haberine göre, KESK’e bağlı Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şubesi’nde siyasi parti ve sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda hareketlerin yol haritası ve direnişteki işçilerle güçlü bir dayanışmanın örgütlenmesine yönelik planlar yapıldı. . Personelin bir an önce haklarını kazanması için birlikte hareket etme kararı alan platform, kent meydanlarında toplu hareketler, sosyal medya çalışmaları ve dayanışma ziyaretleri gerçekleştirecek. Platform, 28 Ocak Pazar günü Bakırköy Meydanı’nda toplu basın açıklaması yaparak Özak Dokuma personelinin sorun ve taleplerini kamuoyuyla paylaşacak.

Özak Dokuma İşçileriyle Dayanışma Platformunda, KESK Şubeleri Platformu, Basın-İş, Dev Yapı-İş, DGD-SEN, İDD, Liman-İş, Limter-İş, TEHİS, Mağaza Market-Sen, Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, EHP , EMEP, Sol Parti, TİP, TKP, Toplum Merkezleri ve TÖP yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu