Ekonomi

Piyasa sonrası hisse senedi performansı: Tesla düşük performans gösteriyor, IBM öne çıkıyor

Piyasa Saatleri Sonrası Hisse Senedi Fiyat Değişiklikleri:

Tesla (TSLA) hisseleri, dördüncü çeyrek mali performansının beklenen gelir ve kar rakamlarını karşılamadığının açıklanmasının ardından %3 değer kaybetti. Tesla, yeni bir modelin geliştirilmesi nedeniyle 2024 yılında araç üretiminin artması beklenen oranın 2023 yılında kaydedilen büyüme oranından önemli ölçüde daha düşük olabileceğini açıkladı.

IBM’in (IBM) hisseleri, şirketin beklentileri aşan mali kar ve gelir açıklamasının ardından %4,8 arttı. Şirket, döviz dalgalanmaları hariç gelir artışının, orta tek haneli yüzde aralığında öngörülen büyüme oranıyla uyumlu olacağını tahmin ediyor.

Las Vegas Sands (LVS) hisseleri, dördüncü çeyrek gelirinin beklentilerin biraz üzerinde ve hisse başına kazancın beklentilerin çok az altında olduğunu bildirmesinin ardından %2 arttı. Şirket yönetimi bu sonuçları hem Makao hem de Singapur’daki ticari faaliyetlerin kademeli olarak toparlanmasına bağladı.

Lam Research’ün (LRCX) hisseleri, tahminleri aşan ikinci çeyrek hisse başına kazanç verilerinin açıklanmasının ve şirketin güçlü gelecek kazanç tahmininin ardından %1,4 arttı. Şirketin hisse senedi fiyatı bu duyurudan önceki günlerde yükselişteydi.

ServiceNow (NOW) hisseleri, şirketin hisse başına kazancının analistlerin ortalama tahminlerini aştığını bildirmesine rağmen %1,6 düştü.

Seagate Technology’nin (STX) hisseleri, şirketin çeyrekte beklenen zarar yerine beklenmedik kâr açıklaması ve gelirin beklentileri karşılamamasının ardından %1 arttı. Seagate ayrıca gelecekteki faiz beklentilerini de karşıladı.

Hexcel Corp. (HXL) hisseleri, dördüncü çeyrek mali sonuçlarının beklentileri karşılamaması ve 2024 için varsayılan rakamların altında tahmin edilmesinin ardından %9 düştü.

kaydeden Louis Juricic

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu