Haber

Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı

Siirt Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması gibi eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak’ta terör örgütlerine yönelik sürdürülen operasyon ve son dönemde yaşanan terör olayları dikkate alınarak olası hukuksuzlukların ve trajik olayların önlenmesi amacıyla tedbirler aldığı belirtildi. ülkedeki faaliyetler.

Açıklamada, valilik ve kaymakamlıklarca uygun görülen faaliyetler ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen programların karar kapsamı dışında kaldığı belirtildi.

“Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına dair önemli işaretler olduğu dikkate alınarak, il genelinde her türlü açık toplantı ve gösteri yürüyüşleri, toplu karşılama ve uğurlama törenleri, kurum ve kuruluşların kendi binaları dışında oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, toplu cenaze töreni, anma töreni, şenlik, konser, cümbüş, oyun temsili, gösteri tıbbındaki tüm hareket ve etkinlikler, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddeleri 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun maddeleri ve ilgili konuları 30 Ocak saat 00.01’den 13 Ocak saat 23.59’a kadar 15 gün süre ile yeterince yasaklanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu