Haber

Trump’tan yeni seçim sözü: Göreve gelmeden önce Ukrayna’daki çatışmayı çözeceğim

New Hampshire eyaletinde destekçileriyle bir araya gelen Trump, şunları söyledi: ” “Ben Amerika Birleşik Devletleri başkanı olarak göreve gelmeden önce, Rusya ile Ukrayna arasındaki bu korkunç savaşı çözeceğiz.”sözlerini kullandı.

Öte yandan Trump, barışçıl bir çözüme ulaşmanın ne kadar süreceğini belirtmedi ve çatışmayı nasıl çözmeyi planladığını da tam olarak açıklamadı.

Konuşmasında bir kez daha Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e şu sözlerle değindi: Sen iyi bilirsinTrump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i de tanıdığını vurgulayarak, “Bu sorunu çözeceğiz” sözünü verdi.

Trump daha önceki konuşmalarında, yeniden seçilmesi durumunda Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşmazlığa sadece 24 saat içinde çözüm bulmayı planladığını belirtmişti.

Kanada’nın ABD Büyükelçisi Kirsten Hillman, CBC televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Ottawa’ya, Donald Trump’ın seçimi kazanması durumunda birlikte çalışmaya hazırlanmak için ekibiyle ilişkiler kurma çağrısında bulundu.

Hillman, bu ihtiyacın Kanada’nın en yakın ekonomik ortağı ve müttefiki olarak ABD’nin öneminden kaynaklandığını söyledi. Amerikalılar için önemli bir an geldiğinde Kanada’nın bir değişime veya yön değişikliğine iyi hazırlanmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan emin olmalıyız. İkinci Trump yönetimine danışmanlık yapan ve onu çevreleyen kişilerin tamamının veya mümkün olduğu kadar çoğunun katılımını sağladığımızdan emin olmak önemlidir.“dedi.

ula-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu