Haber

Türkiye Bursları 2023 başvuruları başladı!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı koordinasyonunda 1992 yılında “Büyük Öğrenci Projesi” adıyla başlatılan ve 2012 yılında “Türkiye Bursları” markasıyla dünyaya açılan Türkiye’nin resmi uluslararası öğrenci burs programına 2023 başvuruları (YTB).

Dünyanın en kapsamlı burs programı olan ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere ülkemizin en seçkin üniversitelerinde eğitim görme imkanı sunan Türkiye Bursları başvuruları 20 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek. dünya; Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere açık olacaktır.

2023 Türkiye Bursları Başvuruları https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/adresinden alınmıştır.

DÜNYANIN EN KAPSAMLI BURS PROGRAMI

Uluslararası öğrencilere diğer burs programlarına göre daha geniş olanaklar sunmasıyla öne çıkan Türkiye Bursları, her yıl rekor sayıda başvuru alıyor. Türkiye Bursları programı; Üniversiteye yerleştirme, aylık burs, üniversite harçları, sağlık sigortası, yurt, konaklama, ücretsiz meslek ve akademi programları, gidiş-dönüş uçak biletleri ile dünyanın en kapsamlı burs programıdır.

Tüm bunlara ek olarak Türkiye Bursları kapsamında; Araştırma Bursları, Başarı Bursları ve KATIP gibi diğer programlar da farklı başvuru dönemlerinde YTB’nin internet sitesi ve sosyal medya kanallarında duyurulur.

Türkiye Bursları ile ülkemizde eğitim gören adaylar mezun olduktan sonra ülkelerinde değerli misyonlar üstlenmektedirler. Gönüllü Türk elçileri olarak ülkeler arasındaki bağlara katkı sağlayan mezunlar, küresel sorunların analizi için de değerli emekler ortaya koyuyorlar.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu