Haber

Yıldırım’da Büyük Dönüşüm

Yıldırım’da büyük dönüşüm

BURSA – Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelini törenle attı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan ilan edilen Mimarsinan Mahallesi’nde yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. bir törenle. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mersin, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, AK Parti il ​​ve ilçe yöneticileri, muhtarlar katıldı. , mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Mimarsinan Mahallesi 8019 ada ve 1 parsel kentsel dönüşüm proje alanındaki 13 bina, 32 bağımsız bölüm ve 33 hak sahibi %100 mutabakatla yıkıldı. İnşası devam eden proje çerçevesinde yerden 5 katlı 3 blok inşa edilecek. Toplam 131 konutun yer alacağı projede; 2.118 metrekare işyeri, 600 metrekare otopark alanı ve 110 araçlık otopark olacak.

40 bin tapu

Yıllar süren plansız büyüme sonucunda bulmacaya dönüşen imar uygulama planları, tapu sorunları, tapu sorunları ve çarpık kentleşme nedeniyle sorunları kangrene dönüşen bir Yıldırım olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şunları söyledi: , “Kentsel dönüşümün özellikle Bursa gibi deprem kuşağındaki şehirler için ertelenemez ve zamanın kaybedilmemesi hayati önem taşımaktadır. Bursa gibi sanayinin de etkisiyle hızla ve plansız büyüyen şehirlerde , günümüz şehircilik anlayışıyla bağdaştırılamayan yaşam alanları ortaya çıkmış, kentlerde çökük zonlar oluşmuştur.Bu yapılaşmalar her şeyden önce insan hayatını riske atmaktadır.İmar uygulama planlarının olmazsa olmazı kentsel dönüşümdür diyoruz. imar uygulama planlarına kalıcı çözüm getirerek Yıldırım’da hizmetin önündeki en büyük engeli kaldırdık.Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak imar uygulama planlarını hayata geçiriyor, mülkiyet ve tapu sorunlarını çözüyoruz. 2023 yılında 10 bin vatandaşa tapu dağıttık. Yıl sonuna kadar 40 bin kişiye tapu vereceğiz” dedi.

“Hayatı Dönüştürüyoruz”

Yıldırım Belediyesi olarak, insanlar için güvenli konutlardan oluşan sosyal donatı alanlarıyla desteklenen, gelişmiş ulaşım ağına sahip yaşam alanları oluşturmak için Yıldırım’ın farklı noktalarında eş zamanlı olarak özgün kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, “Hayır. Yıldırım’da sadece binalar değil yaşam da var.Bunu değiştirecek önemli kentsel dönüşüm planlarımız var.Yatay mimari anlayışımızı yansıtacak.Toplam 131 konutun yer alacağı projede 2.118 metrekare işyeri, 600 metrekare otopark alanı ve 110 araçlık otopark 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediğimiz Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma töreni Yıldırım’a ve tüm hemşerilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Yıldırım’ın şantiyelerle dolu olduğunu söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “Yıldırım’ı adeta yeniden yapıyor, diriltiyor ve inşa ediyoruz. Değişen çehresiyle farklı bir Yıldırım ortaya çıkıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum.” Kentsel dönüşüm konusunda tüm vatandaşlarımızın belediyelerimize ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına güvendiğini belirtmek isterim. Daha sağlıklı şehirlerde, daha sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Mersin, “Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Yıldırım ve Bursa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Yıldırım Kaymakamı Metin Esen “Belediyemizin kentsel dönüşüm çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz. Özellikle deprem riski açısından daha güvenli, kentsel estetik ve mimari açıdan daha güzel olacak Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayırlı olmasını diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu