Haber

Sultangazi’de freni boşalan TIR büyük tehlike atlattı

SULTANGAZİ’de frenini çektiği iddia edilen TIR, geriye doğru savruldu. Üzerlerine doğru gelen tekstil işçileri yüzer tır, sürücünün manevrası sayesinde büyük tehlikeden kurtuldu. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 10.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Orta caddedeki bir iş yerine yük getiren TIR sürücüsü, sola dönmeyen ikaz levhasının varlığına rağmen ara sokağa dönmek istedi. Bu sırada iddiaya göre freni boşalan TIR, yokuş aşağı geri geri kaymaya başladı. Yüzen TIR’ı gören ve çay molasında bulunan tekstil işçileri, aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu. İşçilerin üzerine doğru gelen TIR, sürücüsünün manevrasıyla durduruldu.

Tekstil firması çalışanı Mehmet Ali Karakuş, yaşananları anlatarak, “Kamyonun sağ tarafında yükleme alanı var. Oraya girmek istedi. Alet rampanın tepesine biraz çarptı. Her neyse, frenlerde bir sorun vardı. O sırada burada çay içen arkadaşlar vardı. Arkadaşlarımız kalkıp kaçtı. Uyarı işareti neredeyse onlara geldi. Fren patlayınca sürücü aniden sağa kırdı. Çünkü oyunculuk yapmasaydı, önünde insanların olduğu büfeye girecekti. Büfeye girmek yerine sağa dönüp kaldırıma çıkmayı tercih etti. Eylemiyle insanların hayatını kurtardığını söyledi.

BU ANLAR KAMERADA

Büyük bir tehlikenin aşıldığı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Manzaralarda TIR’ın yokuş aşağı kaydığı, kaldırımdaki çalışanların kalkıp kaçtığı, sürücünün manevrası ile TIR’ın kaportasının sağa döndüğü ve kısa bir süre sonra durduğu görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu