Haber

Almanya’da Federal Meclis için daha fazla güvenlik çağrısı

Almanya’da darbe planlamakla suçlanan kişilerin aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Parti (AfD) ile bağlantılı olmasının ardından, Federal Meclis’in daha fazla korunmasına yönelik çağrılar artıyor.

Redaktionsnetzwerk Deutschland’e (Alman Yazı İşleri Ağı) konuşan Yeşiller Partisi Milletvekili Konstantin von Notz, Bundestag’ın güvenlik konseptinin “anayasa düşmanlarının erişim ayrıcalıklarıyla” parlamentoya seçilmesi için oluşturulmadığını belirterek, “Giriş ayrıcalıklarını artırmalıyız.” Demokrat milletvekillerinin günlük hayatını sabote etmeden Federal Meclis için koruma emri.” söz konusu.

Sosyal Demokrat Parti üyesi Sebastian Hartmann, Funke medyasına “Federal Meclis’e saldırmak isteyen eski bir AfD milletvekilinin tutuklanmasının ardından, parlamentodaki mevcut bağlantıları acilen gözden geçirilmelidir.” dedi. terimini kullandı.

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt da Funke’ye medyaya, “Federal Meclis için hangi güvenlik önlemlerini uyarlamamız gerektiğini dikkatlice inceleyeceğiz ve konuyu tüm karar alma organlarında ele alacağız.” açıklama yaptı.

Darbeciler ile aşırı sağcı AfD arasındaki bağlantıya vurgu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz dün yaptığı açıklamada, darbeyi planlayanların aşırı sağcı AfD ile temas halinde olduğuna dikkat çekti.

Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil de aşırı sağcı AfD partisinin cezalandırılmasını talep etti. AfD’yi açıkça anayasa karşıtı bir parti olarak tanımlayan Klingbeil, “AfD, parlamentolarda, mahkemelerde veya kamu hizmetlerinde değil, Anayasayı Koruma Dairesi’nin İzleme Listesinde olmalıdır” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu