Haber

BM Gazze’ye İnsani Yardımı Durdurdu: “Gazze Açlıkla Karşı Karşıya”

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne yapılan insani yardım sevkiyatının, yakıt sıkıntısı ve iletişim kesintisi nedeniyle bugün gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu.

BM Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi’nin şu anda açlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

İsrail’in 42 gündür baskın yaptığı Gazze Şeridi’nde insani kriz yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün Refah Sınır Kapısı’ndan yardım operasyonu yapılmayacaktır. Gazze’de yakıt olmadığı için iletişim ağı da çalışmıyor. “Bu durum insani yardım konvoylarının koordinasyonunu imkansız hale getiriyor.”

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Saldırıların başlangıcından bu yana gerekli gıda stokunun yalnızca yüzde 10’unun girdiği Gazze Şeridi, artık büyük bir gıda açığı ve açlıkla karşı karşıya. Neredeyse tüm nüfusun acilen gıda yardımına ihtiyacı var.”

Açıklamada, Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren son fırının da bu hafta başında yakıt sıkıntısı nedeniyle kapatıldığı belirtildi. “Yakıt sıkıntısı Gazze’deki 130 fırının tamamında ekmek üretimini durdurdu. Gazze halkının temel gıdası olan ekmek ya çok az bulunuyor ya da hiç yok. Akaryakıt sıkıntısı “Aynı zamanda insani yardım dağıtım ve operasyonlarını da aksatıyor.” Gıda yardımı.” Salı günü Mısır’dan Gazze’ye gelen yardımların, dağıtım araçlarında yeterli yakıt olmaması nedeniyle barınaklardaki sivillere ulaşmadığı bildirildi.

Açıklamada, “Refah Sınır Kapısı’nın açıldığı 21 Ekim’den bu yana Gazze’ye giren 1.129 tırın yalnızca 447’si gıda taşıyordu. WFP, Gazze’ye geçen tır sayısındaki artışı memnuniyetle karşılasa da yardım hacmi ne yazık ki yetersiz. Gazze’ye giren gıda miktarı, insanların günlük minimum kalori ihtiyacının yalnızca yüzde 7’sini karşılamaya yetiyor. WFP ile anlaşmaya varılan mağazaların sadece yüzde 25’i açık, diğerlerinde ise temel gıda maddeleri tükenmiş durumda. Yerel pazarlar tamamen kapalı.” ifadeleri kullanıldı.

WFP İcra Direktörü Cindy McCain, “Gazze’de neredeyse hiç yiyecek ve su yok. İhtiyaç duyulanın yalnızca çok küçük bir kısmı tükeniyor. Kışın yaklaşması, güvensiz, aşırı kalabalık barınaklardan dolayı siviller açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya” dedi. ve temiz su sıkıntısı. Tek sınır kapısıyla “Mevcut gıda ihtiyacının karşılanması mümkün değil. Tek umut, Gazze’ye hayat kurtaran gıdanın ulaştırılması için insani erişime yönelik başka bir güvenilir kapının açılmasıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu