Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 15. Softaoğlu Mehmed Pehlivan Yağlı Güreşlerini düzenledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Softaoğlu Mehmed Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde Serhat Gökmen başpehlivan oldu.

Bursa’yı sporda marka şehir yapma hedefiyle değerli yatırımlara imza atan Büyükşehir Belediyesi ise klasik yağlı güreşleri yaşatmak adına unutulmaz bir düzenlemeye imza attı. Güreş tarihine adını altın harflerle yazdıran Osmanlı saray pehlivanlarından Softaoğlu Mehmed Pehlivan adına 1966’dan 1978’e kadar aralıksız 12 kez yapılmış, 13’üncüsü gerçekleştirilen güneşlerin 15’i gerçekleştirilmiştir. son kez 1993 yılında, geçen yıldan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yunuseli Havalimanı’nda düzenlenen güreşlerde 64’ü baş boy olmak üzere yaklaşık 1600 güreşçi meydana çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank, Mustafa Yavuz ve Emine Yavuz Gözgeç, MHP Bursa Milletvekilleri İsmet Büyükataman ve Fevzi Zırhlıoğlu, Yağlı Güreş Organizasyonları Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı. Yücel Yılmaz, Türk Klasik Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve ilçe belediye başkanları izledi.

Mini Boy, Teşvik Boy, Tozkoparan, Güverte Boy, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş boylarda yapılan güreşler kıyasıya rekabete sahne oldu. Başpehlivanlar Serhat Gökmen ile Orhan Okul arasında oynanan final maçı nefes kesti. Karşılaşmanın galibi Serhat Gökmen, 15. Softaoğlu Mehmed Pehlivan Güreşleri’nde Pehlivan Başı oldu. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçileri takım halinde birinciliği elde ederken, tüm boylarda dereceye giren sporcular madalyalarını ve kupalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Kırkpınar hazır olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çet sporu yağlı güreşlerin yaşatılması için düzenledikleri düzenlemeyi tamamlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye’nin farklı illerinden 1600 güreşçiye teşekkür eden Lider Aktaş, “Bursa olarak çok kârlıyız. Kulüp bazında en yüksek skoru elde eden kulüp 12 sporcu ile Bursa Büyükşehir Belediyespor kulübü oldu. Her birine teşekkür ediyorum. sporcularımız farklı.Bursa olarak Softaoğlu Mehmed Pehlivan gibi.Bizim bağrımızda değerli bir pehlivanımız,saray başpehlivanımız var.Şampiyonluklar bu şehre yakışır dereceler ona yakışır.İnşallah bir kaç yıl sonra bu düzenleme Bölgede Kırkpınar için umut verici bir düzenleme olacak.Bundan hiç şüphem yok.Çok sıcak havaya rağmen güzel bir düzenleme oldu.Bir düzenlemeyi daha bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu