Ekonomi

Bursa lezzetleri dünyaya yayılacak

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) –Bursa Gastronomi ve Turizm Derneği basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Bursa Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Yüksel Aktaş, Başkan Yardımcısı Lider Uçar, yönetim kurulu üyelerinden; Hakan Gezerayak, Adem Karataş, Yusuf Altay, Bircan İyigenç, Cem Ünlü, Gökhan Çakar, Erol Çağlayan, AV. Özgür Yıldız, Volkan Sepetçi, Mete Pideci, Şef Bülent Barış ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

GASTRONOMİDE ŞEHRİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Dernek olarak amaçlarının Bursa’nın gastronomi ve turizmine katkı sağlamak ve geçen yıl ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ seçilen şehri her alanda ileriye taşımak olduğunu vurgulayan Dernek Lideri Yüksel Aktaş, iş haddini aştı. Dernek olarak hızlı değil, emin adımlarla hareket ettiklerini anlatan Aktaş, “Bursamızın yöresel tatlarının ülke turizmine katkı sağlaması adına Uludağ Üniversitesi yerel yönetimleri ile ortak çalışmalar yürütüyoruz.”

GASTRONOMİ MÜZESİ İNŞA EDECEĞİZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl ilki düzenlenen Bursa Gastronomi Festivali’ne dernek olarak tam donanımlı olarak katıldıklarını anlatan Lider Yüksel Aktaş, “Bu yıl tüm halkımızla festivalde yer alacağız. duyarlılığımızla en az 5 farklı ilde Bursa gastronomisini ve turizmini tanıtıcı etkinlikler düzenleyeceğiz. Yurt dışında en az bir ülkede Bursa gastronomisinin tanıtılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Gastronomi Mutfağı ve Bursa Gastronomi Müzesi kurmayı planlıyoruz. Bu mutfakta başta Bursa olmak üzere zamanla unutulan lezzetleri yeniden tanıtmayı ve ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Bursa’nın yöresel lezzetlerini özellikle esnaf lokantalarında sunmak için şeflerle birlikte çalışacağız. En önemlisi de yakın zamanda Bursa gastronomisi ile ilgili bir kitapçık hazırlayacağız.”

Bursa gastronomisinin gelişmesi ve kente katkı sağlaması için turizm firmaları, yerel yönetimler ve ticaret odaları ile ortak hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Bursa Gastronomi ve Turizm Derneği Lider Yardımcısı Önder Uçar, sektörün dinamiklerinden bir temel beklediklerini vurguladı. departman bu noktada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu