Haber

Çorum’da Yolcu Otobüsü Kamyonla Çarpıştı: 2 Ölü, 6 Yaralı

Çorum’da yolcu otobüsünün TIR’a çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Çorum-Samsun karayolunun Amasya il sınırında Süleyman Ç. Çorum’dan Samsun istikametine giden Kamil Koç şirketine ait 34 EPR 665 plakalı yolcu otobüsü, Muharrem İ’nin kullandığı 19 AL 216 plakalı demir yüklü kamyona çarptı. ateş.

İhbar üzerine kaza yerine jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yolcu otobüsünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Kazada otobüste yolcu olan Eyüp Aşık ve Leyla Aşık Kaplan hayatını kaybederken, şoförün yanı sıra şoför Selahattin Erdoğan, Emre Tıraş, Oğuzhan Bul, Furkan Yılmaz ve Abdullah Alataş da yaralandı.

Yaralılar ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan otoyol, otobüste çıkan yangının söndürülmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, yaralıları hastanede ziyaret ederek doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Dağlı, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya’dan Samsun’a gitmekte olan yolcu otobüsünün Çorum’un Amasya il sınırında kaza yaptığını söyledi.

Kazanın otobüsün kamyona arkadan çarpması sonucu meydana geldiğini belirten Dağlı, “Kazada yangın çıktı ve yangın maalesef bizim için üzücü oldu. 2 vatandaşımızı kaybettik. Otobüsümüzde 8 vatandaşımız vardı. Yolcu sayısının fazla olmaması bizi teselli ediyor.” söz konusu.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Dağlı, “Başhekimimiz ve ilgili doktorlarımızdan yaralı vatandaşlarımızın genel durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Kendilerine acil şifalar diliyoruz. İnşallah tedavileri tamamlanır ve hayırlı uğurlu olur. En kısa sürede taburcu olacaklar.” dedi.

Dağlı, “Başsavcılarımız ve savcılarımız olay yerine giderek tespitlerini yaptılar. Korkunç bir kaza oldu, hepimiz çok üzüldük ama ilk dakikalardan itibaren itfaiye, polis, jandarma, tüm sağlık kurumları ve AFAD’a haber verildi. İlimiz olay yerine giderek olaya müdahale etti. 6 vatandaşımızın durumu ise şöyle: “İyi olması bizi teselli ediyor. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’tan bu durumda sıkıntı yaratmamasını niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızı tedbir almaya davet ediyorum.” dedi.

Bir gazetecinin otobüste çıkan yangının sebebine ilişkin sorusuna Dağlı, “Başsavcılarımız ve savcılarımız bunun üzerinde çalışacak. Uzun vadeli teknik bir konu. Söyleyebileceğimiz, cevap verebileceğimiz bir konu değil.” Bu zamanla ortaya çıkacak ama genel prestijiyle kamyona arkadan çarpma meselesi.” “Kazanın meydana geldiğini ve ardından yangın çıktığını biliyoruz.” Bir açıklama yaptı.

haber-gelendost.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu