Ekonomi

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin yapacakları propagandanın esasları belirlendi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 28’inci Dönem Milletvekili Seçimlerinde yarışacak cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partiler ile yapacakları propagandaya ilişkin usul ve esasları belirledi. radyo ve televizyonda yapacak.

Cumhurbaşkanlığı adayları ile siyasi partilerin radyo ve televizyonlarda propaganda yapmasına ilişkin iki ayrı YSK kararı Resmi Gazete’nin mükerrer nüshasında yayımlandı.

YSK’nın cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin aldığı karara göre, adaylar Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan, 7 Mayıs Pazar günü başlayacak radyo ve televizyon konuşmalarına 13 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’e kadar başlayacak. 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde pusuladaki sıralamaya göre. yapacak.

Seçimin ikinci oylamaya bırakılması halinde 24 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan propaganda konuşmaları, 27 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00’e kadar yapılabilecek.

İsim çekilişi 27 Nisan saat 15:00’de yapılacak.

İsim kurası ile belirlenecek gün ve saatlerde konuşma yapacak adayların 10’ar dakikalık iki konuşma hakkı olacaktır. İsim çekilişi 27 Nisan saat 15:00’de yapılacak.

Adayların, radyo ve televizyonlarda söz veya video propagandası yapmak istediklerini en geç 26 Nisan Çarşamba günü saat 17.00’ye, seçimin ikinci oylamasına bırakılması halinde en geç 21 Mayıs Pazar günü saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirmeleri gerekmektedir. .

Siyasi partilerin radyo ve televizyonda propagandasına ilişkin YSK kararına göre, siyasi partiler 7 Mayıs Pazar gününden 13 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’e kadar radyo ve televizyonda söz ve görüntü propagandası yapacak.

Radyo ve televizyonda söz hakkını kullanabilen siyasi partiler alfabetik sırayla Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, İttihat ve Terakki Partisi’dir. Hak ve Hürriyetler Partisi, Halk Partisi. Kurtuluş Partisi, GÜZEL Parti, Vatan Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milliyetçi Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi olarak belirlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, YETLERLİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi de görüntülü propaganda yapma hakkına sahip olacak.

Radyo ve televizyonda söz almak için başvuran tarafların yayın saatleri ve sırası, 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te YSK’da isim kurasıyla belirlenecek.

Televizyonda yapılacak propaganda konuşmalarında, Türk bayrağı ve Yüksek Seçim Kurulu’nun belirleyeceği büyüklükteki parti bayrağı, konuşmacının arkasındaki panoya, ekrana asılacak veya ekranda gösterilecek.

Konuşmanın yapılacağı set, şekil ve renk bakımından YSK’nın belirleyeceği aslına göre TRT tarafından hazırlanacak.

haber-taskopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu